Pečený jahňací krk

alionka - fotkaalionka, 20. marca 2014
Pečený jahňací krk
Foto: alionka

Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa. Tento recept patrí k ľahkým na prípravu a jahňací Zobraziť celý popisKonečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa. Tento recept patrí k ľahkým na prípravu a jahňací krk je lacnejší ako iné časti a pritom veľmi chutný a šťavnatý.

5
porcií
10 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
1 ks
1 PL
2 dl na podliatie
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Jahňací krk umyjem potriem cesnakovou pastou , osolím, okorením, vložím do pekáča , podlejem vodou pridám jednu vetvičku rozmarínu a posypem pokrájanou cibuľou . Dám piecť na 180 C na 100 minút. Po pol hodine vždy otáčam mäso v pekáči. Ja, jahňacie mäso nedávam do mlieka, pretože by stratilo svoju typickú vôňu a to ho robí výnimočným.

    Pečený jahňací krk - obrázok 1
  2. 2

    Keď je mäsko upečené ľahko ide od kosti . Oberiem mäso a podávam so zemiakmi a šalátom. Mäso polievam výpekom. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kukulienka71
Jahňacinu som ešte nejedla,už by som rada...recept ukladám,to ochutenie sa mi zdá práve vhodné
izabella929
skvelé aj pekné jedlo.-)jahňacinku máme redi, len sa nejak k nej nevieme dostať..pred pár rokmi tu u nás na usadlosti chovali ovečky a bola možnosť si celé jahňa kúpiť...ovce tam síce zostali, len jahňacinu predávajú do Talianska...