Pečený diviak s čerešňovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup- Stehno z diviaka umyjeme, nasolíme a dáme do hrnca. Zvlášť uvaríme 2 diely vody, 1 diel octu, koreňovú zeleninu a celé korenie. Vychladnutú marinádu nalejeme na mäso a necháme asi 2 dni marinovať. Na masle a na slanine, ktorú sme pokrájali na malé kocky, osmažíme pokrájanú zeleninu z marinády. K zelenine pridáme mäso, vložíme do rúry a pečieme.
- Podlievame červeným vínom a vývarom. Sušené čerešne rozdrvíme, pridáme čerešňový džem a dáme variť. Na masle opražíme strúhanku, podlejeme červeným vínom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, škoricu, cukor, precedenú čerešňovú zmes a povaríme.
- Upečené mäso podávame s knedľou a čerešňovou omáčkou.
|