Pečený cícer
Pečený cícer
Autor receptu: podravka
Cícer je skvelým doplnkom k zdravej výžive z dôvodu vysokého obsahu bielkovín, sacharidov, vlákniny a niektorých vitamínov a minerálov.
Pomáha unožovať hladinu cholesterolu, chráni srdce a udržuje zdravú hladinu cukru v krvi.
4 porcie |
55 minút príprava |
30-40 minút na 200 °C |
Postup
- Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, osušíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme 30 - 40 minút v rúre predhriatej na 200 °C, dokým nebude chrumkavý.
- Upečený cícer rozdelíme do troch misiek, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
- Do každej misky dáme koreniny podľa ingrediencií a poriadne premiešame, aby sa s cícerom prepojili.
- Podávame samostatne ako chuťovku k televízoru alebo pridávame ho do šalátov.
- Rada: Pečený cícer dajte do chladničky, aby vám dlhšie vydržal.