Pečený cícer

Pečený cícer

Autor receptu: podravka

Cícer je skvelým doplnkom k zdravej výžive z dôvodu vysokého obsahu bielkovín, sacharidov, vlákniny a niektorých vitamínov a minerálov. Pomáha unožovať hladinu cholesterolu, chráni srdce a udržuje zdravú hladinu cukru v krvi.

4
porcie
55 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme, osušíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Pečieme 30 - 40 minút v rúre predhriatej na 200 °C, dokým nebude chrumkavý.
  3. Upečený cícer rozdelíme do troch misiek, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
  4. Do každej misky dáme koreniny podľa ingrediencií a poriadne premiešame, aby sa s cícerom prepojili.
  5. Podávame samostatne ako chuťovku k televízoru alebo pridávame ho do šalátov.
  6. Rada: Pečený cícer dajte do chladničky, aby vám dlhšie vydržal.