Pečený camembert
Pečený camembert a zemiaky z jedného plechu s domácimi brusnicami (fotorecept)
Autor receptu: kucharocka123
Pre tých, ktorí majú radi lahodný francúzsky krémový syr s bielou plesňou na povrchu.
A k tomu domáce zavárané brusnice...
2 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 190 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme zemiaky na pečenie. Ošúpeme ich, nakrájame na mesiačiky a uložíme do väčšej misy. Pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, posypeme rascou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Nakoniec pridáme med, aby po upečení mali zlatistú medovú farbu. Dobre premiešame a necháme krátko odstáť.
- Po odstátí zemiaky rozložíme na plech vymazaný olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 -200 °C. Pečieme asi 45-50 minút. V priebehu pečenia ich viackrát premiešame, aby sa upiekli zo všetkých strán.
- Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si marinádu na camembert. V troche oleja vymiešame nahrubo zomleté čierne korenie, červenú mletú papriku, soľ a tymian. Marinádou syr natrieme z obidvoch strán, aj po obvode.
- Asi 15 minút pred dopečením zemiakov, na plechu urobíme miesto na syry, ktoré krátko opečieme. Keď camembert začne zväčšovať svoj objem, syr je upečený a plech z rúry vyberieme. Ak sa chceme vyhnúť vytečeniu, môžeme ho pred pečením zabaliť do alobalu.
- Hotovo. Už len servírovať. Zemiaky ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a syr domácimi zaváranými brusnicami, ktoré som zavarila počas jesennej sezóny.
Dobrú chuť!