Pečený čajík

zlota1 - bez fotkyzlota1, 17. novembra 2013
Pečený čajík
Foto: zlota1
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
1/2 ks
2 ks
1 hrsť
2 ks
500 g
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    všetko ovocie umyť,nakrájať,citrusy aj ošúpat,zmiešať s cukrom a mletou škoricou podľa chuti,pridať šťavu z limetiek.dať na plech a piecť pri cca180 st hodinku.Upečené ovocie je veľmi šťavnaté,naložme do pohárov a obrátime na 5 min na viečko,aby dlhšie vydržal.Množstvo je asi na 4 lekvárové poháre.Dobrú chuť.

  2. 2

    Použitie:jednu až dve polievkové lyžice dáme do hrnčeka a zalejeme vriacou vodou,vypijeme skvelý čajík a ovocie spapáme.))

Diskusia k receptu

elysa
pečený čaj aj ja robievam, je to naša zimná dobrota a toto zloženie ovocia mi je po chuti...kk
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Určite vyskúšam. Vďaka.
evanaaa
Pečený čaj - mne osobne tento názov nejak nejde, pre mňa je to pečené ovocie alebo džem, ak je dosť hustý, ja som robila z niekoľkých druhov ovocia a raz aj zo sliviek, to bol akoby slivkový lekvár, čaj som si robila len raz, ale......radšej len tak vyjedať lyžicou alebo použiť do palaciniek a pod. Tá vôňa pri pečení je nádherná.
evanaaa
Inak, ja som varila omnoho dlhšie, ale kúsky ovocia som tam mala.
henivk
chcem sa opyta ci je mozne ho robit aj so zavaranin? mam na mysli domacich zavaranin.dakujem
zlota1
ide aj zo zavaranin,aj z mrazeneho ovocia
modrykamen
Často sa v lete toho nazavára a potom nevieme čo s tým. Ja to vylejem na plech(teda rôzne zavárané ovocie) pridám pochutiny, trochu hnedého cukru, exotické ovocie a dám na pol hodinu zapiecť. A zasa zaváram. Moji stravníci si robia z toho čaj (je lepší ako ten sáčkový s farbivami), alebo to vyjedajú len tak z pohára. Minule som za lyžicu na odskúšanie pridal ku guľášu z diviny, aj sviečkovej a fantasticky to nahradilo brusnice, či čučoriedky. Dokonca aj nevesta ma pochválila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia