Pečený čaj

spydigy - fotkaspydigy, 10. februára 2013
Pečený čaj
Foto: spydigy
10 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg (rôzne)
1,2 kg
2 dcl
1
1 ČL
3 ks




Postup

  1. 1

    Ovocie môže byť mrazené alebo čerstvé. Všetko čo len máme radi.. hrušky, jablká, pomaranče, ríbezle, slivky, mandarínky, jahody, maliny, čučoriedky... atď

  2. 2

    Ovocie pokrájame na kúsky. Vo väčšej miske zmiešame ovocie s cukrom, môžeme pridať rum, citrón (pokrájaný na kúsky), škoricu a klinčeky. Všetko dobre premiešame a dáme do vyhriatej rúry v hlbšom pekáči na 220°C cca 45 min (riaďte sa svojou rúrou moja pečie úplne zle..musím v nej nechávať dlhšie veci piecť).

  3. 3

    Pečieme tak dlho, aby ovocie pustilo šťavu. Počas pečenia občas premiešame. Po upečení, ešte horúce dávame do sklenených pohárov, zavíčkujeme a na 5 minút prevrátime hore nohami.

Diskusia k receptu

elysa
tuto zimu som ho roila uz druhy krat...:)vyborny
niniatko
v decembri som ho robila 3x v rôznych kombináciách...
jablká-škorica
lesné ovocie, čerstvý zázvor, badián, škorica
lesné ovocie, perníkové korenie
a chutili všetky všetkým, najviac šéfovi :D
gubics
Tento recept má chybu, rum sa už má nalievať na hotový pečený čaj, inak nemá zmysel, lebo sa v rúre pečením ten alkohol odparí,takže je zbytočné ho nalievať,Tým, že alkohol akýkoľvek nalejem až pred uzavretím viečka zároveň aj konzervujem ten čaj.
vladkaku
... stále mi vŕta hlavou - čo je s vitamínmi? Mám chrípku a na efekt to nemá zmysel, tak poraďte... máme hrôzu jabĺk a začínajú sa kaziť, štiepkov a nastrúhaných v pohároch je na hory...
evanaaa
Ja som piekla ovocia cca 2 hodiny ale na menej stupňoch, pomaly .Len mám dojem, že aj cukor konzervuje, robila som so sladidlom a začal sa mi po čase kaziť. Možno by stačilo viac zaliať rumom, ale tak ako radí @gubics.
vrabciatko21
ahoj. ja som si kupila taky peceny caj.je vynikajuci,ale je baleny vo velmi malom pohariku a zaleje sa vodou. ako davkujete vase pecene caje? tiez zalievate horucou vodou? a ake mnozstvo?
tetuska
ja som dala ešte hrozienka a sušené slivky, bolo to vynikajce, zalievame horúcou vodou, kto koľko chce si môže dať a ovocie popapať...
1x viedra
alena45
potrebujem upratať mrazničku a viem, že tam mám kopu kelímkov s rôznym ovocím - toto je dobrý tip ako ho zúžitkovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia