Pečený bravčový bôčik s piperade

Peter Kiss
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 31. januára 2011 13:24
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pečený bravčový bôčik s piperadeFoto: Pravda - Robert Hüttner


Suroviny

600 g
100 g
25 g
2 g
1 g
 čerstvé (rozmarín, tymian)
Piperade:
0,3 kg (na tenké plátky)
0,3 kg (na tenké plátky)
0,15 kg (malé kocky)
1 ČL, strúhaný
2 ČL, nasekaný
1 ČL, nasekané
3 PL
1/2 ČL

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru nastavíme na 225 oC, aby sa vyhriala. Bôčik umyjeme a osušíme. Kus s kosťou vykostíme ešte pred pečením. Mäso osolíme, okoreníme a dáme do pekáča kožou dole. Cibuľu nakrájame na plátky, cesnak roztlačíme a pridáme k mäsu aj s bylinkami. Podlejeme vodou, zakryjeme a vložíme do rúry. Teplotu znížime na 140 oC, pečieme tri hodiny.

  2. 2

    Vyberieme, otočíme a pečieme ďalšiu hodinu, podľa potreby aj dlhšie, záleží na hrúbke mäsa. Po upečení necháme vychladnúť (najlepšie aj v chladničke), aby sa nám lepšie krájalo. Narežeme na plátky a tie ešte môžeme opiecť na panvičke, aby sme získali chrumkavé kúsky.

  3. 3

    Piperade: na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak, tymian, ančovičky a restujeme ďalšie dve minútky. Pridáme nakrájanú papriku, osolíme, zakryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút. Odkryjeme a varíme ešte chvíľu, aby sa šťava odparila.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist