Pečený bôčik fotorecept

bendix - fotkabendix, 19. decembra 2010
Pečený bôčik (fotorecept)
Foto: bendix

na červenom víne s medom...

90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg




Postup

  1. 1

    Bôčik nakrájame na kocky cca 2x2 cm a opečieme na panvici.

  2. 2

    Poukladáme na plech, pridáme trošku mletej papriky, prekladáme cibuľou a strúčikmi cesnaku. Cesnak nechávam v šupke aby nezhorel. Podlejeme marinádou z červeného vína, medu, tymianu, chilli papričiek, troškou vody a soli.

    Pečený bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme alobalom a pomaly pečieme cca 1,5 hod. Ja som ho pred koncom ešte na chvíľu zapiekol pod grilom. Podávame s tmavým chlebom (pôvodne mal byť biely no trošku musíme dbať aj na zdravú výživu). A už len dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tinca
vyzerá skvele len čo žlčník ? Aj tá cigánska od teba nemá chybu:-)
kimlo
Konečne poriadna mňamka, svetlá výnimka medzi tými všetkými vianočnými sladkými receptamii.... :-)
zitar
Keby sa dalo podčiarkovať a zvýrazňovať recepty v mojej KK, tak to pri tomto urobím, vyzerá skvele.
bendix
Ďakujem za komentáre, no veru Dr. Bukovský by sa asi nepotešil, ale utešujme sa známym "raz za čas môžme" aj niečo fajnučké nezdravé.
tatranka
Dobre je aspoň pozrieť a chuť si posilniť .Narábam momentáne len so sladkými dobrotami na štedrovečerný stôl.Keďže som už presladkaná,tak tvoj recept pôsobí ako balzam.
marienka44
@Bendix ,mozem to robit aj vcelku. Myslim si, ze naco krajat vopred a vysusovat masko pocas pecenia. Ukladam do KK.
ajan16
K tomu ešte udusenú sudovú kapustu a knedlu.........výpečky-super.
ajan16
K tomu ešte udusenú sudovú kapustu a knedlu.........výpečky-super.
bendix
@marienka44 , samozrejme môžeš aj v celku, ale keď ho nakrájaš tak tá chuť marinády z vína a medu sa dostane všade a lepšie sa vypečie masť. Mäso potom nie je až také mastné ako keby si ho piekla v celku. Počas pečenia ho polievaš marinádou a otáčaš aby nevyschlo. Pri nižšej teplote pečenia cca 150 - 160° sa ti až tak nevysuší.
bruneta
tak ja som dnes pôvodne išla robiť pečený bôčik, dala som ho do rúry... a asi po dvoch minútach som ho utekala vytiahnuť lebo som našla tento recept keď som popíjala kávičku :-) a čakám čo z toho bude... už teraz som hladná .....vyzerá úžasne.....a tá vôňa....
dajanca
vyzerá fakt skvostne..... prečo sa o všetkých takýchto jedlách tvrdí, že sú nezdravé a potom má človek výčitky svedomia pri ich konzumácii... aj keď si to veľmi nepripúšťaš, ale to svedomie ťa tam tíško hryzká za každým sústom... :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia