Pečený bôčik fotorecept

dorisaDorisa, 64 ročná žena, Žiar nad Hronom, 28. novembra 2010 16:57
Ďalšie jej recepty »

Pečený bôčik (fotorecept)Foto: dorisa

Prvýkrát som doma piekla bravčový bočik. Dá sa jesť aj za tepla, aj ako studený.

10 min
príprava
70 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Pečený bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyjeme mäso. Napcháme doň rozkrájaný cesnak, posolíme, okoreníme, poprášime rascou a dáme na pekáč piecť. Podlejeme vodou.

    Pečený bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso je upečené. Mali sme k tomu zemiakovú kašu a broskyňový kompót.

    Pečený bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vnučke som upiekla kuracie stehno.

    Pečený bôčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý deň bol bočik vhodný na konzumáciu za studena. Masť z výpeku na chlebík a k mäsu kyslá uhorka.

    Pečený bôčik (fotorecept) - obrázok 5
ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (3,5 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist