Pečený amur

Autor receptu: jano46

V tomto jedle som si dovolil spojiť chute ryby a húb. Na jeho prípravu som použil jedného menšieho amura a mrazené huby (mix dubáky + podpňovky). Hlavné suroviny boli vlastnoručne chytené a nazbierané.

Postup

  1. Rybu si vykostíme a naporciujeme.
  2. Do nádoby si pripravíme zmes na obaľovanie pozostávajúcu z hladkej múky, červenej papriky sladkej a štipľavej, čierne korenie, ( ja som do toho dal aj zmes korenín, ktoré som namiešal ešte na minuloročné letné rybačky, no čo všetko tam bolo to už nik nezistí : - )) )
  3. Zmes premiešame , ryby obalíme a vyprážame na horúcom oleji. Z rozmrazenej zmesi húb
  4. počas vyprážania si nachystáme hubovú omáčku, podľa veľmi jednoduchej receptúry, na oleji si cibuľku a cesnak opražíme do zlatista, pridáme mleté čierne korenie, nato huby, soľ, podľa potreby pridáme vodu a dusíme, z hladkej múky si prichystáme zápražku, ktorú rozmiešame v troche vody a túto zmes vlejeme k hubám (zápražkou netreba veľmi preháňať, aby neprerazila chuť a vôňu húb) a spolu dodusíme. Ako príloha bol chlebík. A taký bol výsledok.