Pečeňová paštéta

Pečeňové paté vo farebnej mrkve

Autor receptu: redakcia

Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu, aby sa lacná surovina premenila na „mňamôčku“, hodnú zážitkovej gastronómie.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačaciu pečeň nakrájame a dáme do panvice, v ktorej sme predtým na masle opražili nakrájanú cibuľu. Pražíme približne päť minút, pridáme koňak, dochutíme čerstvo namletým korením a soľou. Odstavíme, necháme vychladnúť a potom zmes dáme do mixéra.
  2. Potom pridáme smotanu a zmixujeme do jemnej zmesi. Do hotovej zamiešame zelené korenie a uložíme do chladničky.
  3. Farebnú mrkvu škrabkou narežeme na tenké plátky, ktoré blanšírujeme asi dve minúty v horúcej vode. Potom ich rýchlo ponoríme do studenej vody, aby si zachovali farbu. Plátky rozložíme na fóliu, navrstvíme zmes a stočíme do trubičky. V chladničke necháme stuhnúť a vychladiť.