Pečeňová paštéta
Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Autor receptu: redakcia
Nech nikto
nemávne rukou.
Jedlá z vnútorností
sú samostatnou
kapitolou, čo dobre
preverí zručnosť
kuchára. Chce to totiž
trpezlivosť i kreativitu,
aby sa lacná
surovina premenila
na „mňamôčku“,
hodnú zážitkovej
gastronómie.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kačaciu pečeň nakrájame a dáme do panvice,
v ktorej sme predtým na masle opražili nakrájanú cibuľu.
Pražíme približne päť minút, pridáme koňak,
dochutíme čerstvo namletým korením a soľou.
Odstavíme, necháme vychladnúť a potom zmes
dáme do mixéra.
- Potom pridáme smotanu a zmixujeme do jemnej
zmesi. Do hotovej zamiešame zelené korenie
a uložíme do chladničky.
- Farebnú mrkvu škrabkou narežeme na tenké
plátky, ktoré blanšírujeme asi dve minúty v horúcej
vode. Potom ich rýchlo ponoríme do studenej
vody, aby si zachovali farbu. Plátky rozložíme
na fóliu, navrstvíme zmes a stočíme do trubičky.
V chladničke necháme stuhnúť a vychladiť.