Pečeňová paštéta

qaroh - fotkaqaroh, 1. decembra 2014

Tento recept robil môj svokor, robili sme ho na zabíjačku a to preto, že vtedy sme mali všetky ingrediencie po ruke. Ale kľudne si Zobraziť celý popisTento recept robil môj svokor, robili sme ho na zabíjačku a to preto, že vtedy sme mali všetky ingrediencie po ruke. Ale kľudne si ju môžete urobiť hocikedy len tak, ak sa vám teda bude chcieť. Treba ju sterilizovať, nikdy som neskúšal pripravovať ju inak, napr. piecť, variť vo forme a pod. ale fantázii sa medze nekladú. Odkiaľ presne recept je, to naozaj neviem, ale je veľmi dobrý a v podstate lacný a aby som upresnil názov, tak by to mala byť - Kamilova zabíjačková pečeňová paštéta.

50
porcií
60 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

1,5 kg
1 kg
0,5 kg
3 kg
8 ks
1 kg
9 dkg
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie máme pri zabíjačke, alebo si kúpime, cibuľu očistíme a upražíme do zlata - do zlato hneda a zemiaky ošúpeme. Všetko to pomelieme 2x cez najmenšiu šajbu a potom ešte premixujeme. Naložíme do malých pohárkov, ide to horšie, robili sme to lyžicou, ale pozor na vzduchové bubliny, treba pohár udierať o dlaň, aby sa vytlačil vzduch. Ideálne by asi bolo cukrárske vrecúško, ale nikdy som to neskúšal. Niektoré poháre, napr. od horčice majú plastové viečko- tie nepoužívať - vyrobíte strieľajúcu paštétu. Sterilizovať 2 hod. pri teplote 100 °C. Teplotu dodržať. Čo na záver- je výborná.

Diskusia k receptu

mshacon
Tie zemiaky sa mi tiež nezdajú, najmä to, že ich tri kilá (?) na kilo a pol pečene. Možno zjemnia chuť pečene ale také množstvo? nemá to byť 3 kusy?
janlin
Ja sa chcem len pre istou opýtať, či som dobre pochopila. V ingerenciách uvádzaš bravčovinu v surovom stave. Tak sa chcem opýtať, či sa aj v surovom stave mixuje a dáva do pohárov a potom vlastne sterilizovaním sa to uvarí? Alebo je treba aj bravčovinu pred mletím uvariť a uvarenú miešať a mlieť. Toto mi nie je moc jasné. A tiež by som chcela preveriť či sa pri tých zemiakoch nestal preklep a je tam treba dať naozaj 3 kg zemiakov? Neber to prosím ako provokáciu. len budeme mať zabíjačku a chcela by som spracovať pečeň z dvoch prasiatok. A toto sa mi zdá ako výborný recept. Ďakujem Jana
qaroh
Nie, sú to správne tri kila zemiakov a názov by som nemenil. Je tam rovnaký pomer mäsa a zemiakov a nebojte sa nebudete ich tam poznať...Všetko sa melie surové, teda pečeň a slanina, ostatné je varené- zemiaky a pražené- oškvarky a cibuľa. A potom sa to sterilizovaním uvarí. Kľudne si to vyskúšajte v menšom množstve.
evanaaa
Nuž, dalo by sa na skúšku, v zmenšenom pomere o dve tretiny, čiže - pol kg pečene, 0,30 kg slaniny, atď. a potom už z väčšieho množstva. Tak na 2-3 poháriky......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia