Pečeňová paštéta

Pečeňová paštéta
Foto: nadasky
nadaskyNadasky, recept pridal: 28. februára 2012 9:18Ďalšie jeho recepty

Túto paštétu sme robili vždy na zabíjačku u mojej svokry.Dávam ju do plechoviek,mám aj mašinu na zatváranie.

Suroviny

40
porcií
2,5
minút
príprava
90
minút
na 95 °C

Postup prípravy receptu

1

slaninu aj s kožou uvaríme asi 1,5 hod.
Pečeňová paštéta - obrázok 1

2

surovú pečen spolu uvarenou slaninou pomelieme na jemno 2až3 x premlieť,môžete použit po zomletí aj ponorný mixér
Pečeňová paštéta - obrázok 2

3

pridáme všetky špécie podľa chuti /nikdy nedávam cesnak/ všetko dôkladne premiešať, dať do konzerv alebo pohárov a variť 2 hod. od zovretia. po uvarený dat hned do studenej vody chladnúť
Pečeňová paštéta - obrázok 3

4

...a samotné zatváranie...
Pečeňová paštéta - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sona67, 28. februára 2012 o 11:31
    ďakujem za nový recept, ja mám trocha iný, ale ukladám a vyskúšam


  • abdul, 28. februára 2012 o 11:58
    Podobnú pochúťku sme robievali. Plechoviek mám ešte za krabicu, len svine chýbajú.


  • rea1, 28. februára 2012 o 13:21
    slaninu uvaris aj s kozou a potom ju aj s kozou pomelies? pytam sa preto, lebo mam tento isty recept, robievam pastiku do skla, dokonca sa ma tiez 2 hodiny varit ale v recepte je napisane iba "slanina", nikde sa koza nespomina, tak davam bez koze. ma tam dajaky zvlast vyznam?


  • tinca, 28. februára 2012 o 13:29
    ja by som posledné foto vymenila za úvodné, čiže chceme vidieť paštétu a nie prázdne plechovky, čo povieš?


  • nadasky, 28. februára 2012 o 14:53
    Ako vieš tak kože vytvoria pojivo ,tak preto .


  • torticka, 28. februára 2012 o 16:04
    Ja som to dávala do flaštičiek od horčice a potom zavarila, len si nespomeniem koľko som to varila.


  • izabella929, 28. februára 2012 o 16:25
    šikovný človiečik veru tak.-))


  • sovka62, 28. februára 2012 o 17:54
    Ty sa máš, máš svokru, sviňu, mašinu.... Ja by som si za domácu paštétu dala koleno vŕtať, pár razy som spravila do pohárov, ale nie je to ono, na vrchu sa vytvorí zvetraná vrstva zmenenej farby aj chuti.


  • nadasky, 28. februára 2012 o 18:15
    Pozdravujem Sovka 62, žiadny problém ,kúpiť plochovice v Novom Meste nad Váhom priamo vo fabrike,materiál na paštetu a ked pôjdem do Trnavy Vy si to pripravíte a já Vám ich zavriem,pochádzam so Špačiniec a manželka S Chtelnice, dosť často tam chodíme.


  • pn, 28. februára 2012 o 18:29
    to by som si hned dala!!!!!!!!!!!!!!!!!mnaaaam!!!!!!


  • domacapani, 28. februára 2012 o 19:02
    Jeeeeeej. Take domace musi byt super.


  • pn, 28. februára 2012 o 21:38
    @nadasky ,mam rada domacu kuchynu,este ked som bola mala tak mamina nosievala tuto pasteku od kamaratky zo zabijacky z Boroviec.vidim,ze ste z Prievidze tam mam tetu.a kde chodievate na dovolenku?pekny pozdrav


  • nadasky, 29. februára 2012 o 09:51
    Ďakujem za odpoved.Čhorvatsko sme prešli od Dubrovníkacez Korčulu,Vodice 4x tam mame znameho ,Krk. Na isrii Pula,Opatija a teraz chceme na tu Vašu stranu Umag,Poreč. Na jar chodíme na poznávacie zájazdy a koncom leta alebo začiatkom leta do Chorvatska prajem pekný den.


  • milamila, 29. februára 2012 o 11:28
    Ďakujem p. Nadaský za výborný recept na paštétu, robila som už podobnú ale pridávala sa tam aj podusená cibuľa, vo Vašom recepte som ju nenašla, píšete,že nikdy nepridávam cesnak, narobilo by to v tej paštéte problém? Inak sme rodáci ja pochádzam z Trnavy a dokoca mám v Špačinciach sestru, ktorá tam býva a rodinu Nádaského Ruda, ktorý má manželku Vierku z Bohdanoviec. Pozdravujem celú rodinku.


  • nadasky, 29. februára 2012 o 12:13
    Dobrý den pani milamila. Cibuľa môže začať chytať skazu aj ked je podusená tak aj cesnak.Pokial by sa to dávalo do mraziaka ako jaternička tak je to vporiadku. Ale paštétu skladujeme v špajze alebo v chladničke preto sa tam nedava. ale ak robime paštetu na rýchle zjedenie tak môže sa daat cibula, pozdravom a pekný den.


  • hubata, 29. februára 2012 o 21:59
    Kráásna domáca pašteka.
    Pamätám tiež ako sa takýmito podobnými domácimi mašinami zavárala nielen pašteka, ale aj mäso, tlačenka, párky, salámy a robili malinovky. Môj muž mi urobil mlynček na rezance. Kto mal doma takého šikovného manžela od železa ako p. Nadasky tak mal doma všetko.


  • rulik, 27. februára 2013 o 12:19
    nie si Ty profík? s takým prístrojom to je asi hračka, pekný receptík


  • kimlo, 21. marca 2014 o 18:59
    Stastny to clovek co vlastni takuto masinku...pasteta je urcite super, ja robim zatial len do sklenych pojarikov... 5*


  • nadasky, 21. marca 2014 o 19:31
    Zdravím Ta kimlo, už si neviem ani predstaviť že by som ju nemal.Všetko dobré.


  • kimlo, 21. marca 2014 o 19:50
    Ked pojdem okolo, nejaku tu plechovku kupim na kostovku.. ;-)


  • nadasky, 21. marca 2014 o 20:13
    Nepredám,s radosťou dám na ochutnávku, luncheon meat,klobasková zmes ,bôčiková paštéka...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist