Pečeňová paštéta

ola111 - fotkaola111, 10. apríla 2011
Pečeňová paštéta
Foto: ola111

Pre všetkých,čo obľubujú kuraciu pečeň.

20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 dcl
4 ks
200 ml
  na vymastenie misy




Postup

  1. 1

    Rozmixovanú,alebo pomletú kuraciu pečeň,

    Pečeňová paštéta - obrázok 1
  2. 2

    olej,celé vajcia,vyšľahanú šľahačku,soľ,vegetu,mleté čierne korenie,dobre premiešame.

    Pečeňová paštéta - obrázok 2
  3. 3

    Zmes vylejeme do vymastenej,hrubou múkou vysypanej formy-jenská misa,srnčí chrbát.

    Pečeňová paštéta - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme 20 minút zakryté alobalom,odkryjeme,pečieme asi 30 minút-je to individuálne, či je paštéta upečená,zistíme pomocou špajdle-pichneme uprostred,keď sa nelepí, je hotová.

    Pečeňová paštéta - obrázok 4
  5. 5

    Podávame teplé,alebo studené s chlebom,uhorkou,rôznymi šalátikmi.

    Pečeňová paštéta - obrázok 5

Diskusia k receptu

iboja
super už dávno som hladala tento recept ...ukladám si
marianne69
....uz som podobny rcp niekde citala a nemozem ho najst,tvoj prisiel vhod:-)(KK)
evanaaa
Tiež som takto robila, ale dala do malých pohárikov, lebo toľko naraz by sme nezjedli, len neviem, aká bude teraz, ešte som nechutnala. Dúfam, že sa neskazila, aj som ju sterilizovala.
ola111
Všetkým ďakujem,@evanaaa ,keď ju ochutnáš,daj vedieť,to je veľmi
dobrý nápad,tiež by som skúsila,len čo urobí tá smotana pri
sterilizácii...
foska
Ja som robila minuly rok z viacerych druhov pecienky podobny recept (tiez tam isla slahacka), pasteku som dala do malych poharikov (pozor, nedavat pohariky do plna, ale 2cm od vrchu!), sterilizovala som 2 hodiny a nic sa nepokazilo, vypalila uplne skvele ;)
marta23
Super nezdravé jedlo: olej, mastná smotana, vajcia-cholesterol, pečeň-plná odpadových látok z tela. No čo už, dobrú chuť!
evusik
a ja sa veru k Veľkej noci chystám urobiť takéto nezdravé jedlo... a aké je dobré :-)
ola111
@marta23 ,na vareche je plno receptov,výborných,zdravých
i nezdravých,je na každom, čo si vyberie,ale znechucovať niekomu
dáke jedlo,to som nedovolila ani svojim deťom,keď boli malé.
marta23
Ja si tie sarkastické poznámky nevšímam. Pečeň je sklad všetkého zlého, plná škodlivín a ich degradovaných zložiek, ktoré vznikli počas biochemických oxidačno-redukčných procesov - trávení potravy a pri čistení krvi v tele ľudí ale aj v tele spomínaných kurčiat. A musím priznať, že aj mne restovaná, nielen kuracia ale aj bravčová pečeň občas chutí. :)
mata3636
@marta23 - keby sme takto rozmýšľali, to by sme nemohli jesť nič. veď posúď sama: vajcia-dioxíny, cholesterol, bravčové-mastné, hovädzie-šalené, hydina-samý hormón, ovocie zelenina-dusičnany, cukor biele pečivo-absolútne nie-chceme byť predsa štíhle. najlepšie je všetko s mierou :))
jeka
robili sme ju v sobotu,ale z bravč.pečene,ale upečnú sme ju rozmixovali a bola veľmi chutná.
dogagador
ps @marta23 : cokolvek jes, vo vsetkom je aspon nieco skodlive. ale ja tu tiez nechcem byt naveky, takze preco si nepochutnant na tych vynikajucich skodlivinach kym som tu ??? :-)))
milamila
Ďakujem za skvelý recept, len sa chcem opýtať, neskúšali ste tam pridať aj podusenú cibuľku, jedna moja známa dáva a hovorí, že tým nič nepokazí a že je tá paštéta chutnejšia
evanaaa
Celkom dobrý nápad, Milamila, ja som ju tam totiž pridala ako spomínaš , je to lepšie aj tak,aj onak.
ola111
Ďakujem všetkým,@dogagador ,presne tak a@milamila ,s dusenou
cibuľkou som ju ešte nerobila,tiež to môže byť dobré,treba skúsiť.
helca103
robievam a iba odporúčam je to fajnota aj na studeno aj na teplú úpravu. Už som vyskúšala aj bravčovú pečeň a je tiež dobrá len namiesto oleja davám kačaciu mast.
ursula4
už ju máme skoro zjedenú,je fajn,ale chcem upozorniť tých,čo sa na ňu ešte len chystajú,nepečte ju v srnčom chrbáte-je to malá forma.Pečte ju vo väčšej forme,napr.takej aká je na obrátku pri rcp.
mariaklara
Toto poznám a robila som to asi 2 -3 krát. Je to dobré ( nezdravé ) ale veď to nejeme každý deň. @oli , dalo by sa to urobiť zo zajačích pečienok, neskúšala si to ešte ?
hugoman
@marta23 - mala by si vediet, ze v peceni sa neskladuju ziadne skodliviny, a NEohlupovat ludi tymito bludami. Pecen je najdokonalejsia biochemicka tovaren na svete, ktora tie skodliviny prakticky nici a neutralizuje. Obsahuje sice viac zeleza, ale inak je nezdravsie ked si co i len raz zabudnes umyt jablko z obchodu :)
modrykamen
Niektorí moji starí rodičia a prarodičia z oboch strán sa dožili veľmi vysokého veku a jedli len samé nezdravé jedlá. Je pravda, že bio, ktoré si sami dopestovali alebo vychovali, ale aj vzduch bol čistejší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia