Pečené zemiaky so strúhankou

Autor receptu: alena45

je tu množstvo receptov na pečené zemiaky, ale na tieto najchrumkavejšie som žiadny nenašla.

3-4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme, očistíme a pokrájame na väčšie hranolky. Umyté necháme poriadne odkvapkať, vložíme do misy, do ktorej nalejeme olej, nasypeme soľ a strúhanku. Miešame, aby sa zemiaky dobre obalili. Plech vyložíme papierom na pečenie, zemiaky vyklopíme, rozotrieme, aby boli v jednej vrstve, zvyšok strúhanky ešte votrieme na zemiaky a dáme piecť do rúry na 200 stupňov na cca 40 minút.
  2. Množstvá sú orientačné, strúhanku používam len z nastrúhaných rožkov. Podávala som k hovädziemu mäsu na hubách.