Pečené zemiaky s údeným tofu a cibuľou

Autor receptu: martinis

Jedno z veľmi jednoduchých a tiež lacných jedál, ktoré sa tradične pripravujú s klobáskou či inou údeninou. Mne chutia s údeným tofu a nakladanou zeleninou :)

1
porcia
55 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Rúru necháme rozohriať na 180 °C, funkciu teplovzdušného grilu. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, tofu zasa na kocky. Všetko spolu zmiešame v mise.
  2. Ochutíme veľkou štipkou soli, čerstvo namletým čiernym korením a mletou paprikou, potom opäť premiešame. Malý pekáčik vymastíme olejom, zmes doň rozložíme, pokvapkáme olejom a prikryté dáme piecť na 45 minút. Hotové jedlo preložíme na tanier, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s nakladanou zeleninou.