Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Pečené zemiaky s cuketou a dip z cukety a syru fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 21. júna 2017
Pečené zemiaky s cuketou a dip z cukety a syru (fotorecept)
Foto: mitzy

Chutný letný obed, príloha, či ľahká večera...

2-4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

3 plné ruky
1 ks
1 väčšia
1 konzerva
Ďalej na dip:
1 ks
3 ks
70 g
1 struk
2 hrste
Poprípade ďalšie:




Postup

  1. 1

    Postup je veľmi ľahký. Slnečnicové semienka namočíme do misky s vodou. Zapneme rúru na 200 stupňov. Umyjeme zemiaky a pokrájame ich na mesiačiky aj so šupkou. Položíme ich na maslom vytretý plech, aby bol naspodu plný. Potom očistíme a umyjeme cuketu, nakrájame ju na polkolieska a poukladáme na zemiaky. Mladé fazuľky z konzervy poprekladáme cez zeleninu (bez nálevu z konzervy). Potom pokrájame cibuľu a pridáme na plech. Všetko prelejeme olejom, osolíme, okoreníme a máme hotovo. Druhú cuketu na dip som pokrájala tiež na polkolieska a vložila do formy na biskupský chlebík rovnako vymastený maslom. Na cuketu som dala rozpolené paradajky a preliala olejom. Oba plechy dáme piecť. Po polhodine som zeleninu prehrabkala varechou, aby sa nepripiekli a nespálili zvrchu. Po ďalších cca desiatich minútkach som vybrala formu s cuketou a paradajkami, plech so zemiakmi som nechala piecť ďalej, ale pretočila som kolieskom na grilovanie. Potom treba dávať pozor a zemiaky kontrolovať a ešte znovu pohrabkať vareškou.

    Pečené zemiaky s cuketou a dip z cukety a syru (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dip si pripravíme zmixovaním cukety, paradajok, nakrájaného syru, zliatych slnečnicových semienok, cesnaku, medovky, štipky soli a korenia tyčovým mixérom vo väčšej miske. Ochutnáme, prípadne dochutíme kurkumou či bylinkami.

    Pečené zemiaky s cuketou a dip z cukety a syru (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dip sa k zemiakom veľmi hodí. Je to jednoduché jedlo ako na prípravu tak na strávenie.

    Pečené zemiaky s cuketou a dip z cukety a syru (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť! ;)

Diskusia k receptu

haji
Další dobrota z tvé kuchyně, milá @Mitzy , určitě vyzkouším, jen se nám urodí cukíny. Krásná fota!!
mijaita
@Mitzy tahle jidla "jedu" porad, ale dip me zaujal. Ale ten talíííííř! Stačily by mi dva! :-)
1x mitzy
mitzy
@Mijaita mrkni na stránku chefshop.sk odtiaľ tanier, majú na predaj aj zaujímavé polotovary a korenie ;) @Grenadka všakže :)
kecupicek
Výborné jarné jedlo, mám rada zapekané jedlá a najmä chuť nových zemiačikov s maslom. Super!
mijaita
@Mitzy :-) :-) :-) ten obchod mam 5 minut autem, "bydlí" v tržnici, kam jezdím jednou za týden nakupovat. Zapomněla jsem na něj, protože už radsi nic nepotrebuji :-) Vcera jsem tam zajela tedy. Ané, misky, talire maji, ale hodne drahe. A ten hezky vzor co mas ty, zrovna (nastesti) nemeli. Tak jsem di koupila alespon pastu Tom kha kai.
Děkuji ti upozrnění, možná se nechám obdarovat někdy :-)
mitzy
@Mijaita (25.6.2017 14:31)

:-D tak to je fór! 5 minút :) ...no však to, je to drahé, tiež plánujem druhý tanier a misky, keď usporím nejaký mesiac. A ten mesiac nie a nie prísť. Ale tanier nesklamal, je to hrubá keramika. Ach jo, niekedy je lepšie mať menej tanierov ako veľa-máme na jedenie z Tesca, veľmi zle sa umývajú, lebo majú také vrúbkovanie :) človek si neuvedomí, brali sme lacné, aj zaujali, aj aby boli nejaké, keď sme sa sťahovali do hniezda. Pekný deň a super, že máš aspoň pastu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia