Pečené zemiaky s citrusovým balsamicom a fetou fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 7. júla 2014

Niečo pre milovníkov gréckej kuchyne

2
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
2 PL
2 PL
2 ks
 alebo iný podobný syr
1 dcl




Postup

  1. 1

    Na tento recept som náhodou natrafila pri počúvaní hudby na Youtube. Pred skladbou bola reklama a v nej tento skvelý návod, slinky sa mi zbehli, tak som ho dnes pre nás pripravila, možno ho ešte nepoznáte ani vy, vraj pochádza z mestečka Kalamáta na juhu Grécka.

  2. 2

    Očistené, umyté a na tenké plátky pokrájané surové zemiaky pokladieme systémom rybích šupín na plech s papierom na pečenie. Osolíme a polejeme ich olivovým olejom. Rúru zapneme vyhriať na 200°C.

    Pečené zemiaky s citrusovým balsamicom a fetou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kúsok zelenej papriky nakrájame na drobné kocky, takisto sušené paradajky, posypeme nimi zemiaky, pridáme aj oregano.

    Pečené zemiaky s citrusovým balsamicom a fetou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    poriadne polejeme citrusovým svetlým balsamicom

    Pečené zemiaky s citrusovým balsamicom a fetou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    podlejeme asi 1 dcl vody a dáme piecť nezakryté do rúry. Vo videu sa piekli 20 minút, mne sa upiekli za 30 minút.

    Pečené zemiaky s citrusovým balsamicom a fetou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naberieme ich lopatkou na tanier do formy vežičky. Mala by byť jedna, ale ja som nemala taký veľký zemiak, tak aj plátky boli oveľa menšie, dala som teda Tri veže:-)

    Pečené zemiaky s citrusovým balsamicom a fetou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ozdobíme cherry paradajkami, okolo pokvapkáme tmavý balsamico krém a navrch namrvíme fetu. Podávame teplé.

    Pečené zemiaky s citrusovým balsamicom a fetou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    robila som aj morčacie rolky so šalviou od Izky, táto príloha sa k nim veľmi hodila.

    Pečené zemiaky s citrusovým balsamicom a fetou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

frezia68
Mne netreba ani rolky,tie zemiaky so zeleninou stačia,ukladám do KK :-)
rain333
krásne naservírované, síce nemám rada sušené paradajky ale aj bez nich to bude určite skvelé :-) kk a 5*
frezia
Ako dobre, ze si pocuvala youtube. Aspon si natrafila na tento vyborny recept. Mam doma cely Feta syr, prave som dnes rozmyslala, co s nim. Balsamico citrusove sice nemam, ale pouzijem normalne s par kvapkami citronu. Dakujem za vyborny recept.
tiginko
pekný recept, určite niekedy vyskúšam. Tiež by mi to stačilo samostatne
kukulienka71
@rain333 , takto to bolo aj na tom videu(bodaj by som ja vedela raz takto servírovať!) sušené paradajky tomu dajú šmrnc, škoda, že ich nemáš rada:-( @frezia , my sme celá rodina veľmi muzikálni, vidíš, takto som zabila dve mucha jednou ranou;-) ten Grék, čo to pripravoval, spomínal, že v originále sa to pokvapká citrónovou a pomarančovou šťavou, musím to vyhľadať ten link:-) @tiginko , ten recept je vlastne samostatný,budem rada, ak vyskúšaš. Ďakujem vám pekne.
mesiar50
Jednoduché,pekné a určite aj veľmi chutné.Recept sa mi zíde.Vďaka šikuľka.
mijaita
@kukulienka71 vidim brambory a uz to ctu :-) Ja nemusim balzamika, ale to neni pro tenhle recept zasadni. Vidim to limetu, moje nejoblibenejsi (skoda ze za ty penize je v nich tak malo stavy) ale hlavne, ja jsem koupila v trznici pomerancovy olivac. Ten je taaaak dobry!! A citronovy mam take, tak vynecham neochuceny a rovnou pokapu ochucenym olejem a pokapu limetkou. A mam cerstve oregano! Budou, hodne brzo, tenhle tyden budou! Pecka recept :-)
gubics
Robievam podobný recept s tým rozdielom, že na zemiačky nasypem na drobno pokrájanú šunku, zalejem so smotanou , v ktorej som rozmixovala syr.
kukulienka71
@mesiar , ďakujem za pochvalu:-) @mijaita , určite to bude dobré aj na tvoj spôsob, nech ti chutí! ďakujem za pekné hodnotenie:-) @gubics , aj podľa mňa to je úplne iný recept, ale chutný, robievam také kombinácie, vďaka za komentár:-)
luss44
jednoducho a výborne pripravené zemiačky, s balsamicom nepoznám, ale s fetou mňam.
havino
bože, takéto zemiačky, asi aj o pol noci by som zhrešila, ja viem, že servírujeme, aby aj oči jedli, ale pri takýchto pečených aj foto číslo 5 by mi stačilo, len tak za jazdy napichovať a jesť, s balsamikom som ja veľká kamarátka, skúsim pofŕkať určite
safran
pripájam sa k tým, čo aj bez mäsa, ku všetkým pochvalným komentárom, vieme, že si šikovnica, ale prezentácia "obyčajných zemiakov" (prepáč) ma dostala...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia