Pečené zemiaky plnené bryndzovou penou (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Jedno z mojich pôstnych jedál.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Postup

  1. Uvarené a ošúpané zemiaky prekrojíme na polovicu a stred vydlabeme
  2. k vydlabaným stredom pridáme bryndzu, smotanu a vyšľaháme na penu, nakoniec vmiešame petržlenovú vňať
  3. vydlabané zemiaky poukladáme na vymastený plech,osolíme a naplníme bryndzovou penou, troška peny si odložíme na servírovanie, dáme piecť na 15 minút
  4. pred dopečením posypeme strúhaným syrom, pre mäsožravých vylepšíme plátkom slaniny a dopečieme ešte 10-15 minút, podávame so zeleninou, ja som zvolila varenú červenú repu a zvyškom peny