Pečené texaské rebrá

2010 - bez fotky2010, 27. júla 2015
Pečené texaské rebrá
Foto: 2010

Tento recept mal byt na grilovanie ale grill sa rozpadol... takze sa robilo v trube. Podla tohto vzoru - skoro .http://hilahcooking.com/bbq-beef-ribs/

25 minút
príprava
250 minút
na 120 °C

Suroviny

1,5  kg
Suchá marináda:
2 lyžice
1 lyžička
1 lyžička
1 lyžička
BBQ omáčka:
1 ks
2 strúčiky
1 šálka
2 lyžice
2 lyžice
2  lyžice (apple cider vinegar)
2  lyžice
1 lyžica
1 lyžica
podľa chute (štipľavá paprika)
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Rebra si dame masiarom narezat na velkost co sa nam zmesti do truby, poriade poumivame osusime a zo vsetkych stran stedro zasypeme - ponatierame suchou marinadou aj kosti a poriadne zabalime - uzavrieme do dvojitej aluminovej folie. Dame do predohriatej truby na plech na 120 C - NEOTVARAME ....4 hodiny.

  2. 2

    Po ovorenie by masa malo volne odpadavat od kosti. Na masle si dame oprazit na drobno posekanu cibulu a cesnak, popridavame vsetky suroviny podla chute dakdo ma rad sladsiu dakdo zase stiplavejsiu, na malom plameni povarime miesame 15- 20 minut. Pripravime si stetku a vsetko aj upecene kosti zo vsetkych stran stedro ponatierame pripravenou BBQ omackou a dame pod grill zapiect - tak na 10 minut. vyberieme nechame trochu vychladnut a naporcujeme. Dobru chut

Diskusia k receptu

kimlo
Môžu byť aj z čerstvo uloveného bizóna?
izabella929
@2010 , teraz mám aj hovädzie rebrá, ale musím vyskúšať inak , aby boli také krásne chutné ako tvoje..tak dlho ich piecť nemám odvahu..
frezia68
Mäso odpadáva od kostí,pomalé pečenie je najlepšie :-),výborný recept.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia