Pečené stehienko z mladého kozliatka (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Recept mám od mojej dcéry, doma chovajú kozliatka, ja som ochutnala len kúsok, zato môj manžel si pochutnal až, až....

4 - 5
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si:
  2. Maslo rozpustíme, pridáme šťavu z citróna, pridáme pretlačený cesnak.
  3. Touto marinádou potrieme stehno.
  4. Zabalíme do alobalu a dáme piecť asi na 30 - 40 min.
  5. Potom pridáme očistené zemiaky, pod zemiaky pridáme masť, posypeme koreniacou zmesou na zemiaky a spolu pečieme. Keď sú zemiaky do polovice upečené, stehno odbalíme.
  6. Pripravíme si smotanu s vajíčkami, osolíme, polejeme stehno a ešte chvíľu do ružova zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť !