Pečené rybie filety so zemiakmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou, korením a rascou, pokryjeme paradajkami a potom prikryjeme druhou polovicou ochutených zemiakov.
- Na ne dáme filety, ktoré trochu posolíme z každej strany a uložíme na ne vetvičky rozmarínu. Podlejeme vínom a vývarom a dáme do rúry na 45 minút piecť prikryté alobalom.
- Kým sa ryba so zemiakmi pečú, pripravíme si zálievku: olivový olej zmiešame so šťavou z citróna,
pridáme prelisovaný cesnak a posekanú petržlenovú vňať.
- Po 45 - 50 minútach pekáčik alebo misu vyberieme z rúry a na rybu nalejeme pripravenú zálievku a zapekáme ešte asi 15 minút.
|