Pečené rebrá

m0nika - fotkam0nika, 21. októbra 2010
Pečené rebrá
Foto: m0nika
6
porcií
10 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Suroviny

2 kg
Suchá marináda:
4 PL
1,5 PL
1 čL
2 PL
 rozdrvený
2 ks




Postup

  1. 1

    Surové rebrá sme napichali špičkou noža, aby sa koreniaca zmes dostala "hlbšie" do mäsa. Obalili sme ich v marináde pomiešanej s cibuľou a cez noc nechali odležať v chladničke.

  2. 2

    Druhý deň sme ich pripravili na pečenie.... (poukladali na plech a podliali vodou)...

    Pečené rebrá - obrázok 2
  3. 3

    ... a dali do rúry piecť. Najprv cca hodinu zakryté a potom do chrumkava nechali dopiecť. Boli super, len ich bolo veľmi veľa... pre nás troch na 2x...

Diskusia k receptu

evanaaa
To vyzerá nazjedenie. Zasa nejaká inovácia, to napichanie nožom, rodia sa tu novátori, my sa zas niečo naučíme od nich. Super,Monika. A ešte - prečo tam ide bobkový list? S ním som to ešte neskúšala, myslela som, že ide len do omáčok nakyslo.
frezia68
Tak to robím,ak príde návšteva,samozrejme aj iné dobrôtky,ale máme radi.Tvoje lákavééééé ...
jezibabka1
mňam, tiež ich mám rada:) len ma zarazila Tvoja veta- "bolo ich veľa, pre nás troch na 2x":) tak toto by sa u nás nestalo, u nás sa pečú rebrá len pre mňa a mamku no a takáto porcia je pre nás na posedenie - sedíme, kým nezjeme:))))
m0nika
Ďakujem za chválu, vždy poteší...
evanaaa, bobkový list bol v pôvodnom recepte, z ktorého sme vychádzali a trošku si ho upravili. Malo ho tam byť viac, ale báli sme sa toho, takto to bolo ok.
jezibabka1, tiež som si myslela, že tie dve kilá budú akurát, lebo moji chlapi sú riadni jedáci, ale mýlila som sa... ale nevadí, ušetrila som si jedno varenie :-)
rulik
v niektorom ...markete mali akciu na rebrá, tak čakajú na dobrý recept a tento je dobrý, už sa teším




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia