Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom

Ján Palenčár
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády v Sliači-Sielnici, 30. novembra 2014
Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a čerstvé zakáľačkové suroviny v nich najlepšie vyniknú prostredníctvom jednoduchej Zobraziť celý popisZabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a čerstvé zakáľačkové suroviny v nich najlepšie vyniknú prostredníctvom jednoduchej úpravy.

4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 160 °C

Suroviny

800 g
0,5 kg
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Bravčové rebrá osolíme, okoreníme čiernym korením a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160 °C asi na 90 minút.

  2. 2

    Krúpky dáme variť do vody alebo ich môžeme uvariť vo vývare. Uvarené krúpky scedíme, pridáme k nim maslo a petržlenovú vňať bez stopiek

Diskusia k receptu

ivav
Recept i fotka sa mi veľmi páčia.
jancip1
Ak sa vám moje jedla páčia, rad vas uvidím u nás na degustacii naších dalšich špecialit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia