Pečené plnené kuracie prsia a stehná fotorecept

27janka - bez fotky27janka, 15. mája 2016
Pečené plnené kuracie prsia a stehná (fotorecept)
Foto: 27janka

Kurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na pečené kuracie stehná si spomínam ešte zo školskej jedálne, bolo Zobraziť celý popisKurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na pečené kuracie stehná si spomínam ešte zo školskej jedálne, bolo to jedno z mála jedál, ktoré mi chutili. Na dnešný obed sme mali kurča, drobky skončili v hrnci na polievku a kuracie prsia a stehná na pekáči.

4
porcie
20 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Suroviny

z 1 kurčaťa
2 ks
3 ks
Plnka:
1 ks suchší
2 ks
1 ks
1/2 ks
 čerstvo namleté
trochu
Príloha:
1 kg




Postup

  1. 1

    Kurča si vykostíme, prsia rozrežeme na 2 časti, stehná pripravíme na plnenie, vykostíme vrchnú kosť a rozrežeme tak, aby sa nám lepšie plnili, posypeme korením na kurča. Necháme v chladničke kým si pripravíme plnku.

    Pečené plnené kuracie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko nasáva bylinky a my si pripravíme plnku: Rožok nakrájame a dáme do vlažného mlieka, cibuľku, papriku a slaninku nakrájame na drobné kúsky. Vajíčka vyšľaháme so soľou, čiernym korením. Rožok vyžmýkame a postupne pridávame k vajíčkam, poriadne premiešame, potom pridáme cibuľku, papriku a slaninku, plnka bude ešte redšia, tak postupne pridávame strúhanku, kým nie je dostatočne hustá. Jarná cibuľka a červená paprika nám v plnke pekne vyniknú a slaninka dodá plnke lahodnú chuť.

    Pečené plnené kuracie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäsko vyberieme z chladničky, naplníme plnkou a spojíme špáradlom, aby plnka ostala vo vnútri.

    Pečené plnené kuracie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky očistíme nakrájame na kocky. Na plech si dáme naplnené mäsko, pridáme zemiaky, ktoré osolíme, posypeme drvenou rascou, rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.

    Pečené plnené kuracie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po pol hodine k mäsku a zemiakom pridáme nakrájanú cibuľu, je chutnejšia, keď sa pridá neskôr, mäsko obrátime na druhú stranu, aby sa prepieklo z oboch strán a pečieme, kým nie je mäkké a kôrka chrumkavá.

    Pečené plnené kuracie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäsko je chrumkavé, vôňa sa šíri po byte, môžem servírovať, všetko z jedného pekáča, veľa roboty s umývaním riadu po obede nebude. Už len pridať šalát preliaty balzamikom a môžeme obedovať.

    Pečené plnené kuracie prsia a stehná (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Dobrý nápad naplnit stehna! Jsi šikulka!
monty469
Kurča aj my máme radi a robievam ho často. Tvoj receptík sa mi páči, pridám ešte nejaké čerstvé bylinky a urobím ho niekedy :-)
27janka
@Haji (15.5.2016 17:48)

ďakujem, rada vymýšľam, ako jedlo vylepšiť a podarilo sa
27janka
@Haji (15.5.2016 17:48)

ďakujem, rada vymýšľam, ako jedlo vylepšiť a podarilo sa
27janka
@Monty469 (15.5.2016 17:57)

ďakujem, bylinky sú dobrý nápad, ja mám na balkóne teraz bazalku a mätu to sa tam nehodí, preto som dala jarnú cibuľku.
27janka
@Klukodvody (15.5.2016 19:03)

ďakujem, keď varím, myslím na to, aby okrem chuti, vône aj pohľad na jedlo bol lákavý...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia