Pečené plnené broskyne fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. augusta 2016

Ďalší variabilný ovocný dezert na sklonku leta.

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
3 PL (mleté)
2 PL
1 PL
štipka
2 PL




Postup

  1. 1

    Zo zavárania mi ostali tri broskyne, chuťovo nie sú sladučké (inak by samozrejme neostali), tak čo s nimi? Pri hľadaní iných receptov nájdem aj také, ktoré pomôžu práve v takýchto chvíľach. Tak to bolo aj s pečenými broskyňami. Plnka je veľmi variabilná, spomínali tam podrvené keksíky (mimochodom výborne nasajú vlhkosť z broskýň) premiešané so sušeným ovocím, posekané orechy, mandle, pistácie, kúsky iného ovocia a podobne. Mne napadlo plniť ich bielkovým snehom s orechami. Úplne postačilo jedno vaječné bielko, to som so štipkou soli šľahala do polotuha, pridala som cukor a došľahala do pevného snehu. Orechy som nemlela, len nahrubo posekala, pridala som aj trochu jemných ovsených vločiek a máličko kandizovaného ovocia. Prepolené a kôstky zbavené broskyne som poliala citrónovou šťavou. Ak má niekto chuť, môže si ich poliať trebárs aj rumom:-) Po upečení bolo pod snehom dosť šťavy, takže inokedy pri takejto plnke skôr posypem broskyne strúhankou z piškót alebo sušienok, aby nasali vlhkosť.

    Pečené plnené broskyne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nasledovala plnka: bielko som so štipkou soli šľahala do polotuha, pridala som cukor a došľahala napevno. pridala som posekané orechy, jemné vločky a kandizované ovocie, ktoré mimochodom veľmi príjemne dotvorilo výslednú chuť.

    Pečené plnené broskyne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lyžičkou som ju vrchovato naládovala do broskyňových jamiek, nerobte jej veľa, aby sa pomestila

    Pečené plnené broskyne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a ešte som vrch posypala mandľovými lupienkami

    Pečené plnené broskyne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    broskynky sa piekli v rúre predom vyhriatej na 180°C 15 minút. Ak to plnka dovolí, môžete ich tam nechať aj o niečo dlhšie. Hneď ako som ich vybrala, pomyslela som si na tvarohovú plnku, určite ju musím vyskúšať, bude to náramne chutné, viem:-)

    Pečené plnené broskyne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

pilcik
Samé ovocné dobroty sú tu dnes. Rád mám aj takéto maškrty. 5*.
izabella929
Broskyne sú krásne voňavé ovocie a preto verím, že i plnené museli mať skvelú chuť..)
jack
Toto chcem hneď teraz!Broskyne milujem.
kecemis
Ja nekomentujem casto sladke, ale tu to ,mozem smelo urobit. Pri beznom zakusku, hoci sebelepsom, alebo sebekrajsom sa citim previnilo, uz len ked sa nan pozriem. Teraz a ani pri pohlade na tie hrusky sa mi to nestalo. Cim to asi bude. vdaka za peknu inspiraciu.
kukulienka71
@jack , ony veľmi rýchlo zmizli:-) musíš si upiecť nejaké, ide to fakt bleskovo, hlavne, ak použiješ plnku, čo nemusíš ani šľahať;-) Ďakujem ti pekne.
@kecemis , no je tam patričný rozdiel, hlavne v kalóriách, ak narážaš na to...som rada, že ti viem ponúknuť niečo sladké, pri čom sa necítiš previnilo. Ďakujem za správne vybraté slová:-)
haji
Krásná práce, milá @Kukulienka71 ovocné dobroty mám moc ráda a tím, že broskvové, tak ty mám úplně moc ráda. Hned bych si dala říct a klidně bych testovala i teploučké! Jejda! I fotky jsou k sežrání, jako vždy, milá Kuku! Díky za receptík!
cesminaz
Broskynky vyzeraju krasne a velmi lakavo :-) Ale poviem ti pravdu @kukulienka ,u nas by po jednej broskyne veru nestacilo :-) to by im oci este klopkali ;-)))
kecemis
@kukulienka mali sme taku mensiu oslavu, povedzme, ze rozlucka s letom. Mali sme par ludi, a tak som pripravil tvoje broskyne. Kazdy si pochvaloval. Ja som na vrch dal este vanilkovy jogurt, ktory tiez dodal este viac sviezosti plnenej broskyni. Vyuzil som tiez tvoju rada a posypal najprv romixovanymi piskotami a pokvapkal rumom. potom som uz nasledoval tvoj recept.


kecemis
Potom ma napadlo, kedze mi zostalo trochu mixu so suseneho ovocia a orechov, pouzit ich na posypanie jogurtu. Je to skutocna dobrota a ja ti dakujem za zverejnenie a podelenie sa s receptom.


kukulienka71
@Kecemis (28.8.2016 19:18)

jej, ty si ich robil???:-) vďaka za dôveru, som rada, že chutili a jogurt navrchu je fajn nápad, o tie u teba nie je núdza. Ďakujem za pekné fotky, u nás sa leto lúči veľmi pekne, dnes sme sa ešte kúpali, neviem ako u vás...