Pečené placky z pšeničného lepku (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale viem si ich predstaviť aj v šampiňónovej omáčke s cesnakovou zemiakovou kašou.
2 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Prichystáme suroviny. Cibuľu si pokrájame na čo najmenšie časti, cesnak pretlačíme. Rúru dáme predohriať na 180°C.
- Do misky si nachystáme všetky tekuté a pastové suroviny, okrem slnečnicového oleja. Premiešame.
- Pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, drožďové vločky a ľanové semienka. Dobre zamiešame.
- Pridáme aj lepok a vypracujeme tuhšie cesto. V prípade, že ho ešte treba prevlhčiť, pridáme postupne po troške oleja a ďalej miesime.
- Cesto následne rozdelíme na dve časti, z ktorých potom vytvarujeme 2 veľké placky. Nemali by byť hrubšie ako 1 cm.
- Dáme ich na plech vymastený slnečnicovým olejom a dáme na 20 minút piecť. Potom placky obrátime a pečieme ďalších 20 minút.
- Hotové placky.