Pečené papriky s mozzarellou a mladou cibuľkou fotorecept

marianne - fotkamarianne, 11. augusta 2015
Pečené papriky s mozzarellou a mladou cibuľkou (fotorecept)
Foto: marianne

Rýchle a dobré za tepla i studena a za 15- 20 minút hotové. Na toto počasie ako stvorené.

10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
1 zväzok
4 plátky (alebo oravská slanina)
6 ks
250 g
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Papriky prekrojíme na polovicu aj so stonkami (pekne na tanieri ukážu). Odstánime z nich jadrovníky aj so semienkami. Poukladáme na plech, robila som z dupľovej dávky.

    Pečené papriky s mozzarellou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájanú jarnú cibuľku, šunku, mozzarellu, prepolené cherry paradajky osolíme a okoreníme.

    Pečené papriky s mozzarellou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmesou naplníme rozpolené papriky a dáme piecť na 15 minút na 200-220 stupňov.

    Pečené papriky s mozzarellou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo, posypeme mladou cibuľkou ešte raz.

    Pečené papriky s mozzarellou a mladou cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

terakota
Môže to byť chutné, ale skús ich urobiť tak ako som robil ja plnené papriky do lístkového cesta s tou tvojou plnkou. Určite budeš prekvapená chuťou ktorá ti neunikne po pekáči, ale ostane v rolke. ..kremrole-plnene-plnenou-paprikou-fotorecept/58489-recept.html
izabella929
pečená paprika je veľmi chutná...) zvyknem pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom...
babkamt
keď boli deti menšie, toto mali radi. Ďakujem za pripomenutie. Dávno som ju nerobila.
marianne
Dakujem za komentariky, papriky su vyborne s cesnakovou hriankou:-)
kukulienka71
@marianne , fajnový receptík, ulahodila si mi, pečenú papriku máme radi, už som muža poprosila, nech zoženie papriky:-) Ja ich asi hneď poukladám na krajce chlebíka, aby šťavička vsiakla. Už sa tešííím a ďakujem.
marianne
@kukulienka to je super napad, polozit ich rovno na krajce chleba a tak piect. Ze ma to nenapadlo. Ale na cesnakovej hrianke su perfektne.Brali mi ich spod ruk, nemala som sancu ich na nej odfotit. Ale aj napad od @terakotu nie je zly.
zinnajdha
beriem. ukladám. Idem hneď pre papriky, len neviem, či sa už vonku neupiekli bez mozarelly...
katka78
Pekný jednoduchý recept, ešte sa bude toto leto hodiť, ďakujem.
havino
pečené papriky mi veľmi chutia s cesnakom, dobrá suseda cez plot podá, tieto plnené si urobím určite už aj ja
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Vynikaj uve




Vynikajuce jedlo
Ako stvorene na toto obdobie. Chutilo vsetkym aj mne. Dakujem za vyborny recept.




kukulienka71
Ďakujem @marianne za skvelé raňajky. Tieto papriky sú dosť guľaté, šťava z nich nevytiekla, ale celozrnný toastový chlebík sa fajn opiekol, takže to bolo spolu výborné


marianne
Krásna fotka @kukulienka , ďakujem za ňu. Som rada, že sa podarili:-) už som ich na tom chlebe piekla aj ja a je to výborný nápad, vďaka Ti zaň..
zuzkacho
To je nádhera @kukulienka , taká krásna fotka, vaše fotky by som si pokojne povešala po celej obývačke...recept je samozrejme tiež super...tiež by som chcela vedieť pridávať foto ...musím si to niekde naštudovať
kukulienka71
Fakt, @zuzkacho ? ja ti ich rada pošlem, môžeš si nimi vytapetovať celý byt, mám ich toľko:-))) si veľmi milá a ďakujem za takú krásnu poklonu.
Fotky k receptom iných pridávam cez Google+, najprv si zriaď účet a potom len skopíruješ klikom na fotku najprv vo svojom albume a potom do komentu. zobrazený text sa začína písmenami http a končí JPG. Adminky ti iste rady pomôžu a vysvetlia zrozumiteľnejšie. A v diskusiách je tiež veľa rád, len skúšaj.Pekný večer!
katka78
@marianne toto je taká neskutočná dobrota, aj sa hanbím napísať koľko som jej zjedla.. no dosť.. a ešte to niekedy zopakujem, lebo chuťovo mi veľmi sadli tieto papričky. Jedlo je pritom úplne jednoduché, rýchlo hotové, chutné, šťavnaté, zasýti, poteší.. no ja som sa mu veľmi potešila ako vidíš :-) Ďakujem pekne za recept!


marianne
@katka78 ja som na tom rovnako, tiez sa ich neviem dojest a jednu-dve odlozim, niekedy aj nie a vsetky zjem sama, neostane z nich ani mastny flak:-) dakujem za foto..
katka78
Verím, že aj s fetou sú dobré, najbližšie skúsim zase s ňou, je to variabilné jedlo. Inak aj ten druhý recept sa mi páči, už je v KK. Ďakujem :-).
jozka2
No holky,vy sa pretekate v tych obrazkoch pecenej papriky, jeden krajsi ako druhy a zaiste aj tak chuti.plnenu pecenu paprika mam rada.Sice som ju este tymto sposobom nerobila,ale trochu inac,ale na veci to nemeni,paprika opecena na kazdy sposob je vyborne jedlo.
jozka2
@kukuc ,aj mna hned napadlo plnit okruhle papriky tymto sposobom ako robi @Marianne ,je istota,ze nevytecie stava.Ja peciem taky druh ako @Marianne ,ale neplnim.
katka78
@jozka2 áno, je naozaj výborná. Šťavnatá a voňavá. Ja zvyknem tie "bruškaté" papriky plniť vcelku a piecť nastojato. Takto som ju robila prvýkrát. Inak ja mám veľmi rada aj tie klasické papriky, čo piekla marianne, len mojej polovičke sú ťažké na žalúdok a tieto tučné farebné ako tak zje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia