Pečená paprika
Pečená paprika

Pečené papriky aj vo fľaši fotorecept

danja301 - fotkadanja301, 28. júla 2017
Pečené papriky aj vo fľaši (fotorecept)
Foto: danja301

Recepty, ktoré zvyčajne publikujem, pochádzajú z Balkánu, sú jednoduché, chutné, zeleninové, nezaberajú veľa času na prípravu. Podobný recept som už opísala, tentokrát pridávam zazimovanú verziu, Zobraziť celý popisRecepty, ktoré zvyčajne publikujem, pochádzajú z Balkánu, sú jednoduché, chutné, zeleninové, nezaberajú veľa času na prípravu. Podobný recept som už opísala, tentokrát pridávam zazimovanú verziu, kde finálny produkt zasterilizujem a v zime si s chuťou môžeme pripomenúť leto, hlavne ak máme v záhrade veľa paprík a nevieme čo s nimi:)

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Základom je paprika. Tá moja je pikantná a keďže som jej mala veľa a jej spotreba nie je taká intenzívna ako u sladkej, je to na nej patrične vidno:) Je mi ľúto vyhadzovať to, čo sme si dopestovali, tak aj v tomto prípade, napriek tomu, že pôvodný recept som už pred časom publikovala, vymyslela som jeho zimnú verziu a to sterilizovaním tohoto letného produktu. V lete sme mnohokrát prejedení letných jedál, ale v zime sa im potešíme. Ak máte aj vy veľa papriky, toto je jeden zo spôsobov, ako ju zazimovať.

    Pečené papriky aj vo fľaši (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo všetkých strán pečieme papriku na grile, alebo na elektrickom sporáku.

    Pečené papriky aj vo fľaši (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pekne ju pootáčame zo všetkých strán.

    Pečené papriky aj vo fľaši (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ukladáme do nádoby alebo do igelitového vrecúška. Po každom vložení papriky dôkladne uzavrieme. Ak máme všetky papriky takto opečené, necháme ich chvíľu odpočívať. Tento krok je dôležitý na to, aby sa vrchná blana oddelila od dužiny.

    Pečené papriky aj vo fľaši (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po pár minútach - 15 min. by malo stačiť, nádobu otvoríme, pripravíme si do mištičky vodu, aby sme si mohli opláchnuť prsty a papriky olúpeme. Budú sa nám trochu lepiť, preto to oplachovanie prstov. Ukladáme ich na misku.

    Pečené papriky aj vo fľaši (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poukladáme, ochutíme pokrájaným cesnakom, petržlenovou vňaťou, polejeme olivovým olejom a octom, posolíme.

    Pečené papriky aj vo fľaši (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tak .... toto bola letná verzia skvelého macedónskeho receptu. Ja som rozmýšľala, ako ich možno preniesť na Slovensko, aby sme si pochutili aj v zime. Tak ako ich vidíte, poukladala som ich do fľaše, trošku natlačila, doliala trošilinku oleja a octu tak, aby boli vo fľaši pokryté. Zavrela a v rúre na 200 st. zasterilizovala. Fľaše ukladám v rúre na pekáčik, do ktorého nalejem asi 3 cm vody. Sterilizujem pri 200 st ., ale len dovtedy, kým vo fľaši začnú vychádzať bublinky smerom hore:) Každá rúra je iná a tento signál je zaručený. Potom rúru vypnem a fľaše v nej nechám kým nevychladnú.

    Pečené papriky aj vo fľaši (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

45678
Velmi precizne spracovany postup a vysledok dokonaly:-),
Prajem dobru chut a chvalim recept.
jerica
Poznám , je to bašta !! Vynikajúce do malých poharov zavariť , zje sa na posedenie.
janara
mňam, poznám aj takto pečenú papriku, do ktorej dáme syr balkánskeho typu, papriku dáme do cestíčka a opečieme, fantastické !!!
danja301
@Janara (28.7.2017 20:51)

Áno,podobnný recept mám publikovaný,papriky však nie sú v cestíčku,ale v omáčke z paradajok
edinoz
Recept ma inšpiroval k nahliadnutiu aj do Tvojich ostatných receptov. Teba som hľadala , takmer všetky zavárania som si uložila a určite vyskúšam. Vďaka
alina598
Posielam krásny pozdrav a poďakovanie za krásne recepty, zrovna sme sa vrátili z HR, bolo tam úžasne a kuchyňa jednoduchá, zdravá a výborná...ešte raz vďaka, určite tieto recepty vyskúšam. Pekný deň:-)
danja301
@Edinoz a @Alina598 , ďakujem ,veľmi ma teší ak niekoho oslovím svojimi receptami , určite toto leto ešte niečo pridám, nápadov a inšpirácii je viac než dosť ,len času menej:) teším sa, prajem veľa kulinárskeho zdaru a krásne letné dni...
marianne
@Danja301 toto by som mohla jesť do bezvedomia, parádny recept. Len prosím Ťa kolko oleja a kolko octu do jednej flaše, mne to musíš po lopate, stačí po polievkovej lyžici?
danja301
@Marianne , ked ich poriadne natlačiš do flaše,zhruba do polovice olej-olivový a zbytok do vrchu dolievam domáci jablčný ocot-ak je tam olivový olej a jablčný ocit,po vybratí z fĺaše sú papriky chutne kyslé,nie prekyslené ani ťažko mastné od obyčajného oleja ,dúfam,že je to o trochu jasnejšie:)