Pečené ovsené raňajky s jogurtom a ovocím

adakovalinka - fotkaadakovalinka, 31. mája 2015

Aj raňajky môžu byť pôžitkom. Pred pár rokmi som sa po prvý krát stretla s pečenou ovsenou kašou u kamarátky v USA a pravdupovediac, Zobraziť celý popisAj raňajky môžu byť pôžitkom. Pred pár rokmi som sa po prvý krát stretla s pečenou ovsenou kašou u kamarátky v USA a pravdupovediac, neverila som, že môže byť až taká chutná! Základný recept používam neustále a chutí každému, no sušené plody pridávam podľa toho, čo doma nájdem. Verím že vám zachutí tak, ako aj mne a priateľom. Dobrú chuť :)

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 šálky
1,5 šálky
1 čl
2 čl
2 čl
3/4 čl
2 PL
2 šálky
2 PL
1 PL
2 ks
Podľa vlastného výberu:
3 čl
2 čl
3 čl
3 čl




Postup

  1. 1

    V mixéri zmiešame vajcia, cukor (ja používam melasový hnedý cukor, pretože mám rada jeho karamelovú chuť, ale môžete použiť akýkoľvek doma máte), mlieko (ja používam plnotučné), arašidové maslo alebo orieškový krém (najlepšie je BIO, ja som použila krém zo štyroch druhov orieškov) a maslo.

  2. 2

    Keď sa všetko zmieša, pridáme ostatné suroviny, ale vločky až nakoniec. V recepte som vymenovala suroviny, ktoré do receptu používam, keďže ich doma mám, je to jednoduché. Pokiaľ však doma nemáte napríklad peľ, alebo semiačka, nič sa nestane.

  3. 3

    Sušené plody umyjem a nasekám, spolu tvoria max. jednu šálku a pridám do zmesi. Brusnice nepridávam, tie posypem na vrch až 5 min pred dokončením. Celú zmes nalejeme do zapekacej misy, ja používam misu s rozmerom 25x15 cm.

  4. 4

    Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C, pečieme 15 min a následne posypem brusnicami, dáme naspäť do rúry ešte na 5-10min. Kaša je upečená keď je celý povrch rovnomerne hnedkastý, prípadne sa nelepí na špajdľu. Podávame s bielym jogurtom, prípadne ovocným šalátom. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

babidka
Tak toto musi byt naozaj dobreeee:-) Uz asi 30 rokov ranajkujem niekolkokrat do tyzdna ovsene kase , rozne musli ci granoly ...takze toto bude pre mna naozaj inovacia :-) Uz sa tesim n zajtrajsie ranajky a verim , ze to bude chutit aj ostatnym doma .
elixir
Pekné, taký vytunovaný crumble, tiež rada vyskúšam. :)
violeta
Aj ja mám rada tieto tvoje raňajky, poliate bielym jogurtom, konečne mám recept :-))
kecemis
Vyzera to velmi dobre. Pripomenulo mi to, ako anglicky turisti prisli do romskej rodiny, aby videli ich zvyky. Cela rodina sedela za stolom a jedli ovsenu kasu. Anglicania vravia: U nas davame ovos len konom.
Hlava rodiny odpoveda: Ano to je pravda. Preto anglicke kone su najrychlejsie a cigani najmudrejsi.
adakovalinka
@kacemis ďakujem za pochvalu, čo sa týka toho vtipu je pravda, že som blondínka, a vtipom príliš nerozumiem.... Ani tento, ale nevadí ak sa ostatní zasmejú tak je dobre
svedka
Pecene kase jem skoro kazdy den, s ovsenou smotanou, bananmi, jablkami, hruskami, goji, brusnicami....ine nemozem :) ani ma nenapadlo taky recept pridat, tak som rada, ze ty si pridala a siris dalej take zdrave dobroty
svedka
:) jasne, v júli ideme na SK , tak potom si napiseme :) len budeš musiet ty prist, bo ja mam babatko :)
monty469
Tento recept ma zaujal.Uz je v k.k a zajtra idem na to ;-)
violeta
Daj menej soli @monty469 , ja som pridala aj jedno pokrájané jablko. Ráno len poliať jogurtom a javorovým sirupom alebo medom, je to veľmi dobré ;)
monty469
Prave dopecene. Som zvedava, ked vychladne. Na ranajky je to idealne. Pridala som este rozmixovany banan, postruhane jablko a vlocky som pomiesala ovsene, pohankove a psenove. Rano to uz len prelejem jogurtom a medom ;-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia