Vaječná omeleta so syrom

Pečené omeletky so syrom a s bylinkami

Autor receptu: surana

Možnože takéto omeletky poznáte - ja som ich objavila, až keď som prešla na low-carb. Najlepšia na recepte je jeho variabilita - do cestíčka môžete použiť tvaroh ako ja, ale aj grécky jogurt, kyslú smotanu, ricottu. Strúhaný syr môže byť eidam, gouda, chedar, či mozzarella... Bylinky, aké máte práve poruke. Je to rýchle, jednoduché, a tak dobré, že kým som sa stihla spamätať a urobiť titulnú fotku, boli všetky okrem jednej jedinej preč. Tú vraj nechali pre mňa. Ach, mám veru obetavú rodinu...

12
porcií
5 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 150 stupňov. Dva plechy vystelieme papierom.
  2. Žĺtky vyšľaháme s tvarohom (príp. kyslou smotanou, ricottou, gréckym jogurtom - ale nie klasickým jogurtom, je príliš riedky). Pridáme nastrúhaný syr (ja som použila vyzretú goudu), podľa chuti (a slanosti syra) posolíme.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne zapracujeme žĺtkovo-syrovú zmes. Už nešľaháme! Lyžicou robíme na plech omeletky, ktoré posypeme bylinkami. Ak nám vyjde na 2 plechy (mne z tejto dávky vyjde 12 omeletiek), dáme zvyšné cestíčko do chladničky, aby sa sneh neroztiekol.
  4. Pečieme cca 20 minút, kým nie sú zlatohnedé.