Vaječná omeleta so syrom
Vaječná omeleta so syrom

Pečené omeletky so syrom a s bylinkami

surana - bez fotkysurana, 19. apríla 2017
Pečené omeletky so syrom a s bylinkami
Foto: surana

Možnože takéto omeletky poznáte - ja som ich objavila, až keď som prešla na low-carb. Najlepšia na recepte je jeho variabilita - do cestíčka Zobraziť celý popisMožnože takéto omeletky poznáte - ja som ich objavila, až keď som prešla na low-carb. Najlepšia na recepte je jeho variabilita - do cestíčka môžete použiť tvaroh ako ja, ale aj grécky jogurt, kyslú smotanu, ricottu. Strúhaný syr môže byť eidam, gouda, chedar, či mozzarella... Bylinky, aké máte práve poruke. Je to rýchle, jednoduché, a tak dobré, že kým som sa stihla spamätať a urobiť titulnú fotku, boli všetky okrem jednej jedinej preč. Tú vraj nechali pre mňa. Ach, mám veru obetavú rodinu...

12
porcií
5 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

3 ks (veľkosť M alebo L)
3 PL
4 PL nastrúhaný
 štipka
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 150 stupňov. Dva plechy vystelieme papierom.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s tvarohom (príp. kyslou smotanou, ricottou, gréckym jogurtom - ale nie klasickým jogurtom, je príliš riedky). Pridáme nastrúhaný syr (ja som použila vyzretú goudu), podľa chuti (a slanosti syra) posolíme.

  3. 3

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne zapracujeme žĺtkovo-syrovú zmes. Už nešľaháme! Lyžicou robíme na plech omeletky, ktoré posypeme bylinkami. Ak nám vyjde na 2 plechy (mne z tejto dávky vyjde 12 omeletiek), dáme zvyšné cestíčko do chladničky, aby sa sneh neroztiekol.

    Pečené omeletky so syrom a s bylinkami - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme cca 20 minút, kým nie sú zlatohnedé.

Diskusia k receptu

popoluska340
Receptik sa mi paci,uz som robila nieco podobne,nahrada za chleba,alke tieto tvoje vyskusam.Tiez sa snazim co najmenej sacharidov,a chlieb minimum.
evanaaa
Páčia sa aj mne tieto placky či omeletky, a dá sa navrch dať hocijaká posýpka, ukladám si recept.
mirkamt
Včera som piekla tieto omeletky, ale niektoré si vôbec nezachovali tvar - boli dosť tenké a roztiekli sa. Mala som dať viac syru, aby bolo cesto hustejšie, či v čom bola chyba? Robila som z 5 vajíčok, celého kelímka tvarohu (5 PL) a asi 6 lyžíc syru. Dajú sa zjesť, ale čakala som krajší výsledok.
surana
@Mirkamt (21.4.2017 11:11)
To je mi ľúto... Je možné že je to pomerom syra, alebo to mohlo byť aj snehom. Ten dodáva objem aj nadýchanosť, musí však byť pevný, aby držal tvar. Pri pridávaní žĺtkovo-syrovej zmesi reba pracovať rýchlo, ale opatrne, aby sa neroztiekol. Hotové cestíčko by malo byť dostatočne husté a pevné, aby z lyžice netieklo.
mirkamt
Vďaka za odpoveď @Surana. Nevadí, omeletky chutili dobre a zjedli sa, nabudúce pridám viac syru, sneh bol dosť tuhý.
popoluska340
Vcera som si robila tieto tvarohove placicky,a plnila som si ich bryndzou,boli uzasne.Budem ich robievat dost casto.Nie je to ako chlebik,ale kto redukuje hmotnost,tak vyborne.


1x hanis
lakocinka
Dík za rcp. Dnes som robila. Vydarili sa veľmi pekne, boli nadýchané, krehké, vo vnútri mäkké, dobre držia tvar. Pochúťka. Pridala som za lyžicu hladnej múky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia