Pečené morčacie stehná (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska.No jedlo sviatočné.

25 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Na poliatý pekáč olejom uložím umyté a utreté do sucha čisté morčacie stehná bez kostí./Kupujem ich už takto upravené./ Všetky koreniny aj soľ zmiešam do hromady,tiež pretlačený cesnak a touto zmesou natriem stehná.Na vrch mäsa uložím narezanú údenú slaninku,narezanú cibuľu. Podlejem 1dcl červeného vína a 1 dcl studenej vody.Dám do vyhriatej rúry na 220 0C. Plech zakryjem alobalom.
  2. Takto v horúcom pečiem asi 35 minút.Potom teplotu stiahnem na 180 stupňov.Mäsko zo dva krát polejem výpekom.Ak by ho bolo málo,prilejte horúcu vodu. Asi po 1,5 hodine je mäso mäkučké a aj upečené.
  3. Podávam k nemu opekané zemiaky a zeleninový šalát.
  4. Prestreté.Obed vynikajúci.