Pečené morčacie stehná (fotorecept)

Pečené morčacie stehná (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 30. októbra 2010 16:01Ďalšie jeho recepty

Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska.No jedlo sviatočné.

Suroviny

25
minút
príprava
90
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Na poliatý pekáč olejom uložím umyté a utreté do sucha čisté morčacie stehná bez kostí./Kupujem ich už takto upravené./ Všetky koreniny aj soľ zmiešam do hromady,tiež pretlačený cesnak a touto zmesou natriem stehná.Na vrch mäsa uložím narezanú údenú slaninku,narezanú cibuľu. Podlejem 1dcl červeného vína a 1 dcl studenej vody.Dám do vyhriatej rúry na 220 0C. Plech zakryjem alobalom.
Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 1

2

Takto v horúcom pečiem asi 35 minút.Potom teplotu stiahnem na 180 stupňov.Mäsko zo dva krát polejem výpekom.Ak by ho bolo málo,prilejte horúcu vodu. Asi po 1,5 hodine je mäso mäkučké a aj upečené.
Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 2

3

Podávam k nemu opekané zemiaky a zeleninový šalát.
Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 3

4

Prestreté.Obed vynikajúci.
Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • babidka, 30. októbra 2010 o 22:20
    narobila si mi chutky @tatranka , urcite to coskoro urobim :-)este aj ten dezertik vpredu vyzera tak lakavo :-)


  • tatranka, 30. októbra 2010 o 22:56
    @babitka vďaka za pochvalu.Jedno aj druhé je na prípravu jednoduché,ale chutné.


  • enerrgizer, 31. októbra 2010 o 09:23
    v poslednom bode si zabudla napísať...KRÁSNE :-) prestreté, ako vždy...a morčacie stehno je naozaj vynikajúce mäsko...


  • dorisa, 31. októbra 2010 o 09:36
    Mňamka, ako vyšitá, recept ukladám.


  • ocenko, 31. októbra 2010 o 10:43
    no zase jeden vyborny recept urcite ho vyskusam a mozu byt aj kuracie stehna dakujem krasne nafotene


  • matased, 31. októbra 2010 o 15:31
    Veľmi chutne vyzerajúci obed, morčacie stehná často nepekávam, najvyšší čas to vyskúšať! Ukladám...


  • marianne69, 1. novembra 2010 o 09:17
    My zboznujeme morcacie masko a zrovna mam morcacie stehna v mrazaku,tak sa necham inspirovat.:-)))


  • romeo626, 16. decembra 2010 o 17:17
    dostala som velku morku a nevedela som co snou,ale teraz uz viem,inspirovali ste ma....


  • tatranka, 20. júna 2011 o 10:54
    Ďakujem.


  • maskac966, 25. augusta 2011 o 18:44
    no vyzerá to suprovo,cítim už ako to rozvoniava,zajtra to musí byť na obed...Vďaka.


  • tatranka, 25. augusta 2011 o 20:07
    @maskac966 neuveríš,ale aj ja na nedeľu chystám po dlhom čase pečené morčacie stehná.Veru ani neviem,či sme ich od vtedy mali ako som ich uvádzala.Želám ti nech vám chutia.Nám budú určite.


  • marianna76, 4. septembra 2011 o 13:20
    ... A, mohli by ste mať iba stránku so svojimi receptami... paráda. len som si dala mäso na červenom víne a dopracovala som sa ku Vám. Ďakujem. spravím ho s kuracími časťami stehien... a idem si ho uložiť, aby som nezabudla.


  • tatranka, 4. septembra 2011 o 18:09
    @marianna76 s kuracími stehnami som to nerobila.Je to svetlé mäso a k tomu neviem či sa hodí to vínko.Preto tie morčacie stehná.Je to tmavé mäso a k tomu patrí červené víno.


  • marianna76, 4. septembra 2011 o 21:45
    Marti, mali sme zbytok vína a nikomu sa ho nechcelo piť a nevedela som ako pripraviť tie stehná... ale super, pochvalovali si chlapi, len slaninku sme nemali, a ku koncu som tam aj hokaido pridala, aby som ho nepiekla len tak samé. Mäso bolo z vonku krásne stmavnuté. paráda, niekedy vyskúšajte ....


  • tatranka, 5. septembra 2011 o 13:36
    @marianna76 škoda,že si si to nenafotila.Vlastne si už vytvorila nový recept a mohla si ho umiestniť na Varechu.Tak by som podľa teba vyskúšala.


  • sabeenka, 12. novembra 2011 o 23:20
    Parááádička :))) akurát sa nám odmrazujú 2 obrie morčacie stehná.. už viem čo s nimi :) zamachrujem pred mamou.. hehe
    Ďakujem za inšpiráciu ,)


  • premier, 20. februára 2012 o 21:21
    Vyzerá to dobre.Urobím priateľke. Hádam sa podaria. Ďakujem za inšpiráciu. Musím sem chodiť častejšie.


  • tatranka, 20. februára 2012 o 22:16
    @premier držím ti palec,nech sa ti menu vydarí ,priateľka nech ťa pochváli a hlavne nech vám chutí.


  • marienka44, 27. júna 2012 o 19:51
    @Tatranka , chcela by som pochvalit fotografie a zaroven aj fajnovy obed. Dnes som kupila morcacie stehno, ale ho musim vykostit /kost pojde do polievky/. Neviem, ci Tvoje masko malo aj kožu pocas pecenia, alebo ju mam odstranit. Ukladam do KK a cakam na odpoved. Pekny vecer.


  • tatranka, 27. júna 2012 o 21:56
    @marienka44 moje stehná vyberám tak morčacie,aby nemali kožu.Keď sme boli mladší,bola to pochúťka.Dobre vypečená koža je ohromná.No teraz nám už veru vadí.A neviem ako urobíš ty.Ak ti koža nevadí nechaj si ju na mäsku.A všetko si priprav tak na pečenie ako je v recepte.Ináč kožu môžeš stiahnuť a po úprave jedla.
    Želám ti,nech sa ti recept vydarí a ty budeš spokojná.


  • honestka, 28. júna 2012 o 20:09
    ozaj porcia na zjedenie.
    Osobne vzdy peciem vsetko co ma kozu spolu, kto ju neje, si ju stiahne pri jedle, ale inac sa mi zda, ze maso je vzdy chutnejsie ked sa pecie spolu s kozou ako bez nej, hoci je maso oblozene aj na vrchu.
    taketo jedla ostanu navzdy klasickymi aj pre gurmanov.
    pozdravujem tatranka.


  • tatranka, 29. júna 2012 o 13:41
    ....@honestka verím,že čo sa dá mäskové,tak pečieš s kožou.Veď tá ak sa chutne opečie,je to vlastne delikatesa.Ani ja som to niekedy nerobila ináč.Mäsko je pod ňou šťavnatejšie,nevysuší sa,čo je pochopiteľné.Zvyknem na mäsko bez kože poukladať údenú slaninku v prúžkoch,aby som dosiahla šťavnatosť.Ďakujem za pozdrav a upetujem.


  • zdezda, 30. júla 2012 o 16:57
    mila @tatranka , neviem ako mi mohol tento super rcp uniknut, no akurat mam spominane masko, takze sa tesim, ze som ho nasla a tiez si pripravime slavnostny obed :-)


  • zdezda, 30. júla 2012 o 17:05
    ...a este ti dodatocne prajem krasny a pohodovy zivot pri prilezitosti vcerajsich oboch sviatkov :-), som rada, ze obohacujes svojimi kulinarskymi vytvormi aj nase kuchyne, dakujem


  • canadabc, 4. novembra 2012 o 12:54
    vyborny recept...uzasna chut...nemala som vino tak som to podliala pivom...dakujem za recept


  • tatranka, 4. novembra 2012 o 17:08
    @canadabc teším sa,že sa ti recept páči a že si spokojná.Aj to pivo určite bolo vhodné,pretože mám recept na kuracinku s čiernym pivom.Tam si naozaj nič nemohla pokaziť,len vylepšiť.


  • tatranka, 4. novembra 2012 o 17:10
    @zdezda prepáč,až dnes pri odpovedi pre @canadabc som našla tvoje pekné prianie.Ďakujem ti a ešte raz prepáč.


  • garanco, 3. februára 2013 o 17:24
    Martuška, až dnes som objavila tento recept. Častejšie kupujem takéto stehná bez kože a kosti a chcela som urobiť niečo chuťovo iné, to víno sa mi do mäsa hodilo, namiesto bazalky som dala rozmarín, opiekla zemiaky, tak som pri obede na Teba myslela - výborný recept, ako vždy od Teba. Ďakujem:-))


  • rofik, 13. apríla 2013 o 14:19
    Zdravim dnes som to robil a je to užasne mäsko je lahodne a mekučke ....čiže spokojnosť veľka a ja som to este trošku potrel horčicou.


  • angast, 13. apríla 2013 o 14:30
    Nádherný recept ako všetko od teba . Perfektne spracované od začiatku až po prestieranie. Kde si to mala prosím ťa schované.
    Už aj ukladám.


  • tatranka, 13. apríla 2013 o 21:37
    @angast tvoje konštatovanie ma veľmi teší a povzbudzuje.Hlavné je,že sa ti môj recept páči.


  • angast, 13. apríla 2013 o 22:05
    @tatranka
    Keď sa mi niečo páči , tak to poviem po lopate , ale ako si si určite všimla , to isté aj naopak. A tvoj recept je fakt vynikajúci.


  • tatranka, 15. apríla 2013 o 09:22
    @angast ,ďakujem.


  • labuska, 23. novembra 2013 o 17:17
    milá pani Tatranka,velmi pekne ďakujem za úžasný receptík .Manžel nakúpil morčacie stená ,lebo sa mu zdali krásne keĎ bol nakupovať morčacie na zajtrajšiu polievočku tak som začala na našej oblúbenej a nejlepšej stránke vareche hladať vhodný recept a tento Váš ma dostal takže zajtra podla neho postupujem už je uložený a posielam Vám srdečný pozdrav Vaše receptíky sú vždy skvelé -ďakujem za ne.


  • labuska, 23. novembra 2013 o 17:20
    hmmmmmm pozerám,že Vy kupujete stehná už vykostené... bude velký problém ak ich dám nevykostené... ešte som to sama neskúšala vykostit a tak neviem či to zvládnem inak by to všetko malo byt aj pre mna v pohode


  • tatranka, 24. novembra 2013 o 08:32
    @labuska nemal by nemal by byť žiaden problém,keď dáš piecť celé stehienka.Naopak,budeš mať krásne tvary mäska a od kosti aj šťavnaté.
    Nech sa ti obedík vydarí.Dobre ich ochuť a myslím,že si manžel určite pochutná.


  • labuska, 24. novembra 2013 o 12:19
    tatranka - velmi pekne ďakujem za odpoveď , už sa pečú a manžel aj zo synom si pochvalovali že to vyzerá úžasne len som to dávala piecť. Ešte raz ďakujem za Vaše skvelé receptíky


  • dandika1, 17. decembra 2013 o 17:54
    @tatranka prave dnes som kupila morcacie stehna a hladam recept ako ich urobim .Ten Tvoj s tym vinkom moze byt vyborny a zaroven sviatocny, urobim ho namiesto vianocnej morky ,bude zmena vrela vdaka pajem vsetkym pozehnane vianocne sviatky.


  • tatranka, 17. decembra 2013 o 18:11
    @dandika1 želám ti chutné morčacie stehná,nech sa ti jedlo vydarí.Samozrejme aj pekné sviatočné,vianočné dni.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist