Pečené morčacie stehná fotorecept

tatrankaTatranka, 70 ročná žena, Kežmarok, 30. októbra 2010 16:01
Ďalšie jej recepty »

Pečené morčacie stehná (fotorecept)Foto: tatranka

Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska.No jedlo sviatočné.

25 min
príprava
90 min
na 220 °C

Suroviny

2 ks vykostené
100 g údenú,prerastenú
2ks
4 strúčiky
pol dec.l
pol lyžičky
na chuť
pol lyžičky
1 dcl
na zakrytie plechu

Postup prípravy

  1. 1

    Na poliatý pekáč olejom uložím umyté a utreté do sucha čisté morčacie stehná bez kostí./Kupujem ich už takto upravené./ Všetky koreniny aj soľ zmiešam do hromady,tiež pretlačený cesnak a touto zmesou natriem stehná.Na vrch mäsa uložím narezanú údenú slaninku,narezanú cibuľu. Podlejem 1dcl červeného vína a 1 dcl studenej vody.Dám do vyhriatej rúry na 220 0C. Plech zakryjem alobalom.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto v horúcom pečiem asi 35 minút.Potom teplotu stiahnem na 180 stupňov.Mäsko zo dva krát polejem výpekom.Ak by ho bolo málo,prilejte horúcu vodu. Asi po 1,5 hodine je mäso mäkučké a aj upečené.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávam k nemu opekané zemiaky a zeleninový šalát.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prestreté.Obed vynikajúci.

    Pečené morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist