Pečené morčacie krídla

Pečené morčacie krídla

Autor receptu: radox1

Keď už máte plné zuby kuraciny, nadišiel čas na morku, z ktorej mám najradšej krídla, ale samozrejme môžete použiť akýkoľvek iný druh mäsa s kožou.

5-6
porcií
20 minút
príprava
120-140 minút
na 130 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kašičku: Maslo s medom roztopíme, pridáme všetky suroviny okrem cibule, ktorú potom nakrájame na kolieska. Kašičkou dobre ponatierame krídla a odložíme na noc do chladničky. Nakrájanou cibuľou vystelieme pekáč a na ňu položíme krídla kožou hore.
  2. Rúru vyhrejeme na 230 °C, nastavíme horný aj dolný ohrev a vložíme odokrytý pekáč do strednej polohy rúry. Zároveň ešte na dno rúry vložíme široký pekáč/nádobu s vodou, vďaka ktorej sa vytvorí v rúre vlhko a mäso nebude vysychať - taký domáci konvektomat. Po 15. minútach stiahneme teplotu na 130 °C a pečieme bez otvárania dvierok 90 až 120 minút podľa veľkosti krídiel, moje boli dosť veľke, jedno vážilo asi 400 g. Na záver krídla dobre polejeme výpekom, prepneme iba na gril a spravíme chrumkavú kôrku. Šťavu aj s výpekom zlejeme, zvaríme do požadovanej konzistencie, poprípade precedíme. Ako prílohu som použil dusenú ryžu a marhuľový kompót.