Pečené morčacie krídla
Pečené morčacie krídla
Autor receptu: radox1
Keď už máte plné zuby kuraciny, nadišiel čas na morku, z ktorej mám najradšej krídla, ale
samozrejme môžete použiť akýkoľvek
iný druh mäsa s kožou.
5-6 porcií |
20 minút príprava |
120-140 minút na 130 °C |
Postup
- Urobíme si kašičku:
Maslo s medom roztopíme, pridáme všetky suroviny okrem cibule, ktorú potom nakrájame na kolieska. Kašičkou dobre ponatierame krídla a odložíme na noc do chladničky. Nakrájanou cibuľou vystelieme pekáč a na ňu položíme krídla kožou hore.
- Rúru vyhrejeme na 230 °C, nastavíme horný aj dolný ohrev a vložíme odokrytý pekáč do strednej polohy rúry. Zároveň ešte na dno rúry vložíme široký pekáč/nádobu s vodou, vďaka ktorej sa vytvorí v rúre vlhko a mäso nebude vysychať - taký domáci konvektomat. Po 15. minútach stiahneme teplotu na 130 °C a pečieme bez otvárania dvierok 90 až 120 minút podľa veľkosti krídiel, moje boli dosť veľke, jedno vážilo asi 400 g. Na záver krídla dobre polejeme výpekom, prepneme iba na gril a spravíme chrumkavú kôrku. Šťavu aj s výpekom zlejeme, zvaríme do požadovanej konzistencie, poprípade precedíme. Ako prílohu som použil dusenú ryžu a marhuľový kompót.