Pečené kysnuté buchty fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 11. júla 2014
Pečené kysnuté buchty (fotorecept)
Foto: mesiar50

Ľahké ako facka.Dr.Oetker nás istí.

120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Suroviny :
150 g
550 g
350 ml
50 ml
4 PL
150 ml
1 bal.
podľa chuti (alebo lekvár )




Postup

  1. 1

    Múku premiešame zo sušeným droždím.Pridáme kryštalový cukor a potom vlažným mliekom zmes trochu premiešame,len tak varechou.Ďaľej pridáme olej a smotanu na šľahanie.

    Pečené kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dielo dobre premiešame mixérom s hnieťacími hákmy.Zhruba po štyroch minútach by sme mali dostať lesklé dielo.

    Pečené kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto zľahka poprášime múkou a prikryjeme ho utierkou.

    Pečené kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto mi kyslo cca. 45 min.

    Pečené kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto prerežeme na dve časti.

    Pečené kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jednu časť cesta rozvaľkáme ľubovolne podľa vášho uváženia.Môžete si ho dať aj na tenšie,lebo to moje kyslo ostošesť a mal som ho dosť hrubé.

  7. 7

    Pohárom si vykrojíme buchtičky a zo zátkou z minerálky si do nich spravíme diery kde potom vložíme džem prípadne lekvár.

    Pečené kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto vykrojené a prichystané cesto som natrel rozpusteným maslom a nechal som ho podkysnúť 10-15 minút.Predhrial som si rúru na 100 C.Buchty som piekol na 200 C/ 20 minút.

    Pečené kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po vybratí z rúry som ich natrel rozpusteným maslom a prikryl utierkou.

    Pečené kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Želám vám dobrú chuť.

    Pečené kysnuté buchty (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

brambora
hned by som sa ponukla... velmi sikovny chlap... teba mat doma. :)
inustek
ten vrchnáčik od minerálky - super nápad :D buchty sú krásne, dala by som si :)
tatranka
Krásne cestíčko,tak aj výborné buchtičky.Ty si si poradil s vrchnáčikom,ja mám na dierky v koláčoch obyčajný štamprlík.
kukulienka71
perfektné cesto, mám rada s olejom. Výzorovo ako šišky na plechu, pekné ich máš! a nápad s vrchnáčikom stojí 5*, ale ti to už ide!!:-)
mariamka
ja teda nemam dobru skusenost so susenym drozdim, ale pri tvojej fotke c. 4 zasnem! paradne siskobuchty si napiekol, ta zatka je fajn zlepsovak, najprv som myslela, ze to bude stupel od vina, ale pri tebe asi sotva :)
mesiar50
@frezia68
Nie som vševedko milá Frézia a samozrejme ani ním nikdy nebudem.Ale prešiel som všetkymi úsekmii v mäsopriemysle začínajúc ako porážač až po majstra a technika výroby.Cukrári boli od nášho internátu na 200 krokov a tá vôňa čo sa šírila od tiaľ ma dodnes fascinuje.Ďakujem ti pekne.
mesiar50
@mariamka
Nonstop používam sušené droždie.A dokonca som ho dnes aplikoval pomenej,keďže výrobca určuje 1 bal./500 g múky.Som s ním nadmieru spokojný.Tie hneťacie háky to droždie iste trením naštartujú.Máš pravdu u mňa sa štupel od vína nenajde.Vďaka.
finczi
Super nápad! So sušeným droždím nemám skúsenosti, buchty by som si dala, mňam!
mesiar50
@finczi
Nerád prcujem s droždím.Neraz mi nenakyslo cesto.Teším sa že sa ti buchty páčia.Ďakujem ti pekne.
eviana
Lacko, tie Tvoje buchty priam spievajú... dokonalé sú, som si skoro do fotky vliezla aspoň jednu uchmatnúť... mňam ;)
mesiar50
@eviana
No len opatrne.Nieže mi pokazíš fotky.Som rád,že sa ti buchty pozdávajú.
Ďakujem ti Evička.
elysa
cesto sa Ti riadne vydarilo, chutne si napiekol, Tvoje ženy musia mať radosť z Teba...
terinka55
Podarili sa Ti. Príjemné na pohľad, určite aj výborne chutia. Si šikovný, chválim, 5*
mesiar50
@terinka55
Ano su chutne,smotana zjemnuje a olej ich nenecha vyschnut.Samozrejme miesto oleja sa da pouzit aj maslo,ale ja aj knedle robim napr.s vodou a olejom.Srdecna vdaka.
salinka
Zase nemôžem inak, len ťa vychváliť a závidieť také šikovné ruky:-)
mesiar50
@salinka
Milá salinka každý varecháč má šikovné ruky a majú ich aj tý ,čo sa aspoň trochu zaujímajú a ,,vidia "do tajov kulinárstva.
concord
@mesiar50
Ty sa mal aj za socializmu šikovné ruky. Len škoda že si ich dostatočne nevyužil. Inak by si nemusel robiť gastarbeitra v Holandsku na rozdiel od tvojich šéfov ktorí mali ešte šikovnejšie ruky. Holt, taký je život.S tým už dnes nič nenarobíš, ale aspoň tu dávaš babám dobré recepty na koláče.
terinka55
@concord , Tvoje komentáre nie sú na mieste. S varením a kuchárskym kumštom nemajú nič spoločné. Môžeš sa hanbiť ! Veď sa odprezentuj svojim skvelým výtvorom a nebudeš mať čas na "prisprosté" komenty.
Podľa Tvojich komentov je vidieť, že si za socializmu na občianskej výchove z etiky a slušného správania asi prepadal...
elekra
Parádne buchty. dnes boli u nás parené so slivkovým lekvárom.
mesiar50
@elekra
Musím sa priznať,že to mali byť skôr moravské koláčiky,ale bolo veľmi teplo v kuchyni ,tak mi to cesto nakyslo ostošesť aj druhý krát.Moje dielo potom vyzeralo skôr ako šišky.Ďakujem ti pekne.
dara2112
No na chlapa uzasny vykon pardon aj na zenu by bol . Mat takeho chlapa doma no super predstava si velmi sikovny gratulujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia