Pečené kuracie stehná

Pečené kurča s cuketovým rizotom

Autor receptu: nick175

Jesennú bohatú úrodu cukiet a tekvíc treba spracovať. Okrem prívarkov a placiek sú aj iné spôsoby. Tu je jeden z jesenných nápadov. Jednoduchý, ľahký recept s obľúbenou zeleninou.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Postup

  1. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme. Uložíme na plech vytretý olejom. Cuketu ošúpeme, vyberieme zo stredu jadierka a polovicu z nej nakrájame na mesiačiky, poukladáme na plech, osolíme. Na vrch poukladáme kúsky cibule. Podlejeme bielym vínom a vývarom, na vrch poukladáme kúsky masla. Plech prikryjeme, dáme do vyhriatej rúry na 10 minút na vyššiu teplotu, ktorú znížime na 220 stupňov. Pečieme asi 50 minút, kedy plech odkryjeme a zapečieme do chrumkava.
  2. Pripravíme si rizoto. Druhú polovicu cukety postrúhame na strúhadle. Nakrájame cibuľu na drobno. Rozpálime olej, pridáme cibuľu a upražíme do sklovita. Pridáme premytú ryžu, popražíme, zalejeme vínom a vývarom. Miešame a prilievame vývar, keď sa odparí. Pridáme soľ. Keď je ryža polomäkká pridáme nastrúhanú cuketu. Necháme tekutinu odpariť. Prikryjeme a rizoto dôjde. Posypeme parmezánom.