Pečené kurča bez kostí
Autor receptu: motozuzika
Varila som chlapcom, ktorí u nás brigádovali a jeden z nich mi kosti z kuraťa hádzal psíkovi aj s kusmi mäsa. Preto som im raz upiekla kuriatko bez kostí a ešte z nich bola aj výborná polievka :-)
5-6 porcií |
30-40 minút príprava |
20-30 minút na 200 °C |
Postup
- Kurča naporcujeme: odrežeme krídla (konce odkrojím do polievky), stehná, ktoré prekrojíme na horné a dolné, a prsia bez kostí. Na porciách necháme aj kožu. Stehná vykostíme. (Krídla dávam zvlášť do mrazáka a keď ich je 10ks, grilujeme ich naraz) Keďže prsia bývajú veľké, prekrojím ich na 2-3 rezne.
- Všetky kúsky kurčaťa osolím, okorením, posypem paprikou a kari korením.
- Na panvici alebo pekáči rozpálim olej a všetky rezníky orestujem narýchlo z obidvoch strán, aby boli šťavnaté.
- Mäso poukladáme do pekáča (ak sme restovali v ňom, tak netreba :-)), podlejeme trochou vody a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov C na 20-30 min.