Pečené kuracie stehná - plnené / na smotane
Autor receptu: tinna333
Takto to u nas raz vzniklo a odvtedy sa to casto opakuje :))
30 minút príprava |
45+25 minút na 160 °C |
Postup
- Kuracie stehna si pripravime tak ze si vrchne stehno vykostime, nie je to vobec zlozite - nozikom si popri kosti oddelujeme maso az sa dostaneme ku ´´klbu´´ kde sa spaja vrchne stehno so spodnym a jednoducho kost zlomime - vznikne nam tak kapsa ktoru neskor budeme plnit, no teraz si kuracie stehna dame do marinady den predtym ak vsak nestihneme staci aj hodinka - dve co uz :)
- mozeme piest v plechu alebo sklenenej miske ktoru si vymastime maslom, cibulku si nakrajame na pasiky a poukladame na spodok misy.
- Pripravime si zmes z olivoveho oleja, sezamovych semiacok, soli a petrzlenovej vnate
- v tejto zmesi si pomiesame nakrajane sampinony
- Sampinonmi si teraz plnime maso, nebojte sa poriadne do plna kapsa sa nemusi uzavtiet len ju pridrzte a polozte do misy - ked sa maso upecie sampinony budu drzat pekne vo vnutry. Tu si mozete pozriet celkom v lavo ako vyzera prazdna vykostena kapsa z vrchneho stehna.
- Ked si naplnime vsteky stehna a dame ich do misy a ostanu nam este zvyse sampinony iba ich na kraj pridame do misy. Pecieme v rure na 160 stupnov 45 min. zakryte alobalom
- Mezicasom si ale pripravime smotanovu omacku - 200 ml smotany na slahanie si zohrejeme na panvici a rozpustime si v nej syr karicku.
- Po 45 min. vytiahneme maso z rury (ak nechceme mat omacku velmi mastnu tak si zlejeme cast vypeku - ja ho ale nechavam nam to mastne velmi chuti) a smotanovou stavou ho zalejeme a na vrch kuracich stehien dame nastruhanu nivu - pecieme tak dalsich 25 min. do chrumkava. Hotovo :)) Vynikajuuuuuce :))
- Takto sa tie stehna vykostuju.. fotku som ukradla z varechy od Evusik dufam ze to nevadiiii :) Ja som svoje zabudla sfotit.