Pečené kuracie stehná na kapuste

janazjarku - fotkajanazjarku, 13. septembra 2010

Kyslá kapusta moja obľúbená surovina ma inšpirovala k pokusu spojiť jej chuť s kuracími stehnami , lebo prečo nie ? Chuť zvláštne príjemná a Zobraziť celý popisKyslá kapusta moja obľúbená surovina ma inšpirovala k pokusu spojiť jej chuť s kuracími stehnami , lebo prečo nie ? Chuť zvláštne príjemná a príprava jednoduchá a rýchla :-) a naviac na suroviny nenáročná !

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
1 kg
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu poriadne vyžmýkame /nepremývame/ a uložíme na plech, alebo do remosky. Kuracie stehná horné umyjeme a vysušíme a poukladáme na kapustu. Potrieme olejom s rozmiešanou soľou a červenou paprikou. Olej stačí ozaj 0,5 dcl, lebo kuriatko pustí vlastnú šťavu. Pri príprave v remoske mäso nezkrývame alobalom, ale pečieme cca 60 minút. Pri príprave v rúre najprv mäso zakyjeme asi na 20 minút a odkryté pečieme až kým za "nečervená" :-) Najvhodnejšou prílohou sú varené zemiaky nakrájané na "krížalky" ochutené rascou. Nuž a je navarené ! Dobrú kapustovú chuť milí priaznivci jednoduchého , ale chutného jedla.

Diskusia k receptu

frezia68
@jankazjarku :je to výborné,síce nerobím v remoske,ale v rúre a kurča potriem marinádou v ktorej je aj med,ale super :-)))
gittka
ja zasa dávam na mäso plátky slaniny.mnam.narobila si chute...
xanadu1955
Výborný recept, ja dávam k tomu do rúry na jednu stranu zemiaky nakrájané na plátky aj pod kapustu jednu vrstvu pokrájaných zemiačikov na plátky potom kapustičku a na vrch kuriatko, a na to všetko maslíčko na plátky . Maslo dá zemiakom , kapuste aj kuriatku jedinečnú chuť
pisot
ja dávám na miesto kuriatka bočik,tiž je to mňam:-)
mamaka
Ahoj ja som tento recept skúšala aj ináč, stehná som piekla na červenej kapuste, poukladala okorenené na nastrúhanú surovú kapustu na plech a za ten čas čo sa piekli sa udusila pod nimi aj kapusta,
je to fakt dobré, hlavne zaujímavá kombinácia pre tých čo si nevedia spojiť kuracinu s kapustou
zitar
Toto s obľubou robievam na chate - záhrade. Ja sa prplím v zemi a obedík sa varí sám.
mamaka
hodila som na diskusiu tému delená strava v závodnej jedálni, všimla som si že máte s tým skúsenosť z práce, ...
aroooo
zvyknem tak pripravovať celé kura na kys.kapuste,niekedy pridám aj zemiaky,keď sa pokrája je s ním ľahšia manipulácia.. a hlavne robí sa to skoro samo!
jerica
ešte som nerobila kura na kapuste , čo nebolo môže byť , počula som , že je to mňakové jedlo , uvidím .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia