Pečené kuracie krídelká (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tieto pecene kridelka su vhodne na teple predjedlo. Pripravujem ich na vianocny obed, aby cakanie na peciacu sa morku bolo prijemnejsie.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dame olej, cervenu papriku, korenie, sol a premiesame.
  2. Kuracie kridla umyjeme a rozrezeme na mensie kusky. Ulozime na papierovy obrusok a vysusime.
  3. Na plech si dame papier na pecenie. Kridelka dame do pripraveneho nalevu, premiesame a poukladame na plech. Dame piect do vyhriatej rury 200C.
  4. Po polhodine pecenia kridla vyberieme, otocime a pecieme dalsiu polhodinu.
  5. Medzitym ako sa nam to pecie si pripravime omacku. Kyslu smotanu zmiesame so sladkou cilli omackou, cilli omackou a citronovou stavou. Kto chce moze namiesto kyslej smotany pouzit jogurt.
  6. Upecene kridla ulozime na tanier a podavame s pripravenou omackou a oblubenymi slanymi keksami.
  7. Na plechu po peceni nam zostane spinavy papier ktory vyhodime a nemusime sa trapit s umyvanim plechu.