Pečené kuracie krídelká (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tieto pecene kridelka su vhodne na teple predjedlo. Pripravujem ich na vianocny obed, aby cakanie na peciacu sa morku bolo prijemnejsie.
6 porcií |
10 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Do misky si dame olej, cervenu papriku, korenie, sol a premiesame.
- Kuracie kridla umyjeme a rozrezeme na mensie kusky. Ulozime na papierovy obrusok a vysusime.
- Na plech si dame papier na pecenie. Kridelka dame do pripraveneho nalevu, premiesame a poukladame na plech. Dame piect do vyhriatej rury 200C.
- Po polhodine pecenia kridla vyberieme, otocime a pecieme dalsiu polhodinu.
- Medzitym ako sa nam to pecie si pripravime omacku. Kyslu smotanu zmiesame so sladkou cilli omackou, cilli omackou a citronovou stavou. Kto chce moze namiesto kyslej smotany pouzit jogurt.
- Upecene kridla ulozime na tanier a podavame s pripravenou omackou a oblubenymi slanymi keksami.
- Na plechu po peceni nam zostane spinavy papier ktory vyhodime a nemusime sa trapit s umyvanim plechu.