Pečené kuracie krídelká fotorecept

palokuchkiPalokuchki, 58 ročná žena, Tumbarumba Australia, 9. decembra 2010 10:25
Ďalšie jej recepty »

Tieto pecene kridelka su vhodne na teple predjedlo. Pripravujem ich na vianocny obed, aby cakanie na peciacu sa morku bolo prijemnejsie.

6
porcií
10 min
príprava
60 min
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
1/4 salky
3 KL
1 KL
1 KL
2 KL
studena omacka:
300 g, a alebo biely jogurt
1/4 salky
2 PL
2 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Do misky si dame olej, cervenu papriku, korenie, sol a premiesame.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie kridla umyjeme a rozrezeme na mensie kusky. Ulozime na papierovy obrusok a vysusime.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech si dame papier na pecenie. Kridelka dame do pripraveneho nalevu, premiesame a poukladame na plech. Dame piect do vyhriatej rury 200C.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po polhodine pecenia kridla vyberieme, otocime a pecieme dalsiu polhodinu.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym ako sa nam to pecie si pripravime omacku. Kyslu smotanu zmiesame so sladkou cilli omackou, cilli omackou a citronovou stavou. Kto chce moze namiesto kyslej smotany pouzit jogurt.

  6. 6

    Upecene kridla ulozime na tanier a podavame s pripravenou omackou a oblubenymi slanymi keksami.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na plechu po peceni nam zostane spinavy papier ktory vyhodime a nemusime sa trapit s umyvanim plechu.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 7
ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist