Pečené kuracie krídelká (fotorecept)

Pečené kuracie krídelká (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 9. decembra 2010 10:25Ďalšie jeho recepty

Tieto pecene kridelka su vhodne na teple predjedlo. Pripravujem ich na vianocny obed, aby cakanie na peciacu sa morku bolo prijemnejsie.

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Do misky si dame olej, cervenu papriku, korenie, sol a premiesame.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 1

2

Kuracie kridla umyjeme a rozrezeme na mensie kusky. Ulozime na papierovy obrusok a vysusime.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 2

3

Na plech si dame papier na pecenie. Kridelka dame do pripraveneho nalevu, premiesame a poukladame na plech. Dame piect do vyhriatej rury 200C.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 3

4

Po polhodine pecenia kridla vyberieme, otocime a pecieme dalsiu polhodinu.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 4

5

Medzitym ako sa nam to pecie si pripravime omacku. Kyslu smotanu zmiesame so sladkou cilli omackou, cilli omackou a citronovou stavou. Kto chce moze namiesto kyslej smotany pouzit jogurt.

6

Upecene kridla ulozime na tanier a podavame s pripravenou omackou a oblubenymi slanymi keksami.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 6

7

Na plechu po peceni nam zostane spinavy papier ktory vyhodime a nemusime sa trapit s umyvanim plechu.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • egreska, 9. decembra 2010 o 11:39
    krídelka na všetky spôsoby sem sa ! teším sa na tvoju vianočnú morku ,ta je pre nas taka nevšedná ,škoda že sa nerobí aj u nas :-(


  • dorisa, 9. decembra 2010 o 11:46
    Krásny receptík, milujem kuriatko, a hlavne krídielká a stehienká. Pekne to máš naaranžované:))))))


  • michsamant, 9. decembra 2010 o 12:23
    Tak take vselico na pecenie kde sa to obycajne tak pripecie, ze cistit plech je za trest ja nerobim, prave kvoli tej robote s plechom, co je potom. A u nas vobec nemaju papier na pecenie. Je este nejaka ina vychytavka, ak nemam papier? Inak kridelka vyzeraju velmi dobre.


  • egreska, 9. decembra 2010 o 15:51
    @mi ška skus použit alobal alebo nejaky iný (hrubší) papier ale poriadne ich musiš vymastit aj pod aj nad ..nemám to odskušane osobne ale dávnejšie som to čítala,treba skusit :-))


  • michsamant, 9. decembra 2010 o 18:04
    @egreska aj alobal aj pod aj nad? alebo len ten papier?


  • egreska, 9. decembra 2010 o 18:12
    no teraz si nie som ista či aj alobal z oboch stran..hm ..ved ten by sa na plech nemal prilepit..


  • enerrgizer, 9. decembra 2010 o 18:29
    krásne krídelká :-)


  • palokuchki, 9. decembra 2010 o 20:41
    Miska ja myslim ze alobal mozes pouzit, ale ak ho nebudes mat v jednom kuse tak ti ta stava urcite trochu podtecie. @egreska morku uz peciem tradicne kazdy rok, recept dam ale az po vianociach. To sa neda upiect v malom ako tieto kridla alebo tie holuby. Dakujem vam vsetkym za komentare.


  • evanaaa, 9. decembra 2010 o 22:21
    Alobal zospodu netreba mastiť, potom by sa aj plech musel umývať. My sme tiež mávali na Vianoce morku, ke´d som bola ešte s mamou, bolo nás veľa, tak sme potrebovali niečo väčšie. Hovorí sa, že morka je zo siedmych druhov mäsa, každá časť chutí po inom zvierati či hydine.Krídelká robievam tiež len na pochutenie, najradšej s chlebom a vymýšľam marinády.


  • mamatata2, 10. decembra 2010 o 17:54
    Krásne a chutné ako vždy.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist