Pečené kuracie krídelká (fotorecept)

Pečené kuracie krídelká (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 9. decembra 2010 10:25Ďalšie jeho recepty

Tieto pecene kridelka su vhodne na teple predjedlo. Pripravujem ich na vianocny obed, aby cakanie na peciacu sa morku bolo prijemnejsie.

Suroviny

6
porcií
10
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Do misky si dame olej, cervenu papriku, korenie, sol a premiesame.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 1

Kuracie kridla umyjeme a rozrezeme na mensie kusky. Ulozime na papierovy obrusok a vysusime.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 2

Na plech si dame papier na pecenie. Kridelka dame do pripraveneho nalevu, premiesame a poukladame na plech. Dame piect do vyhriatej rury 200C.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 3

Po polhodine pecenia kridla vyberieme, otocime a pecieme dalsiu polhodinu.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 4

Medzitym ako sa nam to pecie si pripravime omacku. Kyslu smotanu zmiesame so sladkou cilli omackou, cilli omackou a citronovou stavou. Kto chce moze namiesto kyslej smotany pouzit jogurt.

Upecene kridla ulozime na tanier a podavame s pripravenou omackou a oblubenymi slanymi keksami.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 6

Na plechu po peceni nam zostane spinavy papier ktory vyhodime a nemusime sa trapit s umyvanim plechu.
Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

10 komentárov k receptu
  • egreska, 9. decembra 2010 o 11:39
    krídelka na všetky spôsoby sem sa ! teším sa na tvoju vianočnú morku ,ta je pre nas taka nevšedná ,škoda že sa nerobí aj u nas :-(


  • dorisa, 9. decembra 2010 o 11:46
    Krásny receptík, milujem kuriatko, a hlavne krídielká a stehienká. Pekne to máš naaranžované:))))))


  • michsamant, 9. decembra 2010 o 12:23
    Tak take vselico na pecenie kde sa to obycajne tak pripecie, ze cistit plech je za trest ja nerobim, prave kvoli tej robote s plechom, co je potom. A u nas vobec nemaju papier na pecenie. Je este nejaka ina vychytavka, ak nemam papier? Inak kridelka vyzeraju velmi dobre.


  • egreska, 9. decembra 2010 o 15:51
    @mi ška skus použit alobal alebo nejaky iný (hrubší) papier ale poriadne ich musiš vymastit aj pod aj nad ..nemám to odskušane osobne ale dávnejšie som to čítala,treba skusit :-))


  • michsamant, 9. decembra 2010 o 18:04
    @egreska aj alobal aj pod aj nad? alebo len ten papier?


  • egreska, 9. decembra 2010 o 18:12
    no teraz si nie som ista či aj alobal z oboch stran..hm ..ved ten by sa na plech nemal prilepit..


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 4 komentárov)
  • enerrgizer, 9. decembra 2010 o 18:29
    krásne krídelká :-)


  • palokuchki, 9. decembra 2010 o 20:41
    Miska ja myslim ze alobal mozes pouzit, ale ak ho nebudes mat v jednom kuse tak ti ta stava urcite trochu podtecie. @egreska morku uz peciem tradicne kazdy rok, recept dam ale az po vianociach. To sa neda upiect v malom ako tieto kridla alebo tie holuby. Dakujem vam vsetkym za komentare.


  • evanaaa, 9. decembra 2010 o 22:21
    Alobal zospodu netreba mastiť, potom by sa aj plech musel umývať. My sme tiež mávali na Vianoce morku, ke´d som bola ešte s mamou, bolo nás veľa, tak sme potrebovali niečo väčšie. Hovorí sa, že morka je zo siedmych druhov mäsa, každá časť chutí po inom zvierati či hydine.Krídelká robievam tiež len na pochutenie, najradšej s chlebom a vymýšľam marinády.


  • mamatata2, 10. decembra 2010 o 17:54
    Krásne a chutné ako vždy.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist