Pečené kuracie krídelká fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 9. decembra 2010

Tieto pecene kridelka su vhodne na teple predjedlo. Pripravujem ich na vianocny obed, aby cakanie na peciacu sa morku bolo prijemnejsie.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
1/4 salky
3 KL
1 KL
1 KL
2 KL
studena omacka:
300 g, a alebo biely jogurt
1/4 salky
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Do misky si dame olej, cervenu papriku, korenie, sol a premiesame.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie kridla umyjeme a rozrezeme na mensie kusky. Ulozime na papierovy obrusok a vysusime.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plech si dame papier na pecenie. Kridelka dame do pripraveneho nalevu, premiesame a poukladame na plech. Dame piect do vyhriatej rury 200C.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po polhodine pecenia kridla vyberieme, otocime a pecieme dalsiu polhodinu.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym ako sa nam to pecie si pripravime omacku. Kyslu smotanu zmiesame so sladkou cilli omackou, cilli omackou a citronovou stavou. Kto chce moze namiesto kyslej smotany pouzit jogurt.

  6. 6

    Upecene kridla ulozime na tanier a podavame s pripravenou omackou a oblubenymi slanymi keksami.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na plechu po peceni nam zostane spinavy papier ktory vyhodime a nemusime sa trapit s umyvanim plechu.

    Pečené kuracie krídelká (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

egreska
krídelka na všetky spôsoby sem sa ! teším sa na tvoju vianočnú morku ,ta je pre nas taka nevšedná ,škoda že sa nerobí aj u nas :-(
dorisa
Krásny receptík, milujem kuriatko, a hlavne krídielká a stehienká. Pekne to máš naaranžované:))))))
michsamant
Tak take vselico na pecenie kde sa to obycajne tak pripecie, ze cistit plech je za trest ja nerobim, prave kvoli tej robote s plechom, co je potom. A u nas vobec nemaju papier na pecenie. Je este nejaka ina vychytavka, ak nemam papier? Inak kridelka vyzeraju velmi dobre.
egreska
@mi ška skus použit alobal alebo nejaky iný (hrubší) papier ale poriadne ich musiš vymastit aj pod aj nad ..nemám to odskušane osobne ale dávnejšie som to čítala,treba skusit :-))
egreska
no teraz si nie som ista či aj alobal z oboch stran..hm ..ved ten by sa na plech nemal prilepit..
palokuchki
Miska ja myslim ze alobal mozes pouzit, ale ak ho nebudes mat v jednom kuse tak ti ta stava urcite trochu podtecie. @egreska morku uz peciem tradicne kazdy rok, recept dam ale az po vianociach. To sa neda upiect v malom ako tieto kridla alebo tie holuby. Dakujem vam vsetkym za komentare.
evanaaa
Alobal zospodu netreba mastiť, potom by sa aj plech musel umývať. My sme tiež mávali na Vianoce morku, ke´d som bola ešte s mamou, bolo nás veľa, tak sme potrebovali niečo väčšie. Hovorí sa, že morka je zo siedmych druhov mäsa, každá časť chutí po inom zvierati či hydine.Krídelká robievam tiež len na pochutenie, najradšej s chlebom a vymýšľam marinády.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia