Pečené kura na citróne

palma - fotkapalma, 16. februára 2016
Pečené kura na citróne
Foto: palma

Komerčný recept<br /> Pečené kura je absolútna klasika na nedeľu a tu je náš tip na jeho prípravu! Jeho príprava vás nebude stáť priveľa námahy Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Pečené kura je absolútna klasika na nedeľu a tu je náš tip na jeho prípravu! Jeho príprava vás nebude stáť priveľa námahy a určite poteší všetkych členov vašej domácnosti aj uprostred týždňa.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 PL
2 ks
1 hlavička
30 g




Postup

  1. 1

    Kura osoľte, okoreňte naolejujte a dajte na pekáč. Do vnútra vložte 1 citrón prekrojený na polovicu a druhý citrón nakrájajte na mesiačiky. Hlavičku cesnaku prekrojte na polovicu a pridajte na pekáč. Pečte vo vyhriatej rúre prikryté alobalom asi 30 minút.

  2. 2

    Potom kura odokryte a pečte ešte ďalších 30 minúť do zlata. Asi 5 minút pred dopečením kuriatko potrite nasekanou bazalkou zmiešanou s bazalkový olejom. Pre podávaním citróny vyberte, tie boli len na chuť a podávajte so šalátom alebo obvyklou prílohou.

  3. 3

    Náš tip: Ochutené bylinkové oleje sú skvelou vychytávkou pri varení. Vyskúšajte výberové repkové oleje s bylinkami, ktoré sú dostupné hneď v niekoľkých variantoch - s bazalkou, sušenými paradajkami alebo chilli!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia