Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou

Autor receptu: ivana

4
porcie
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pekáč si vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň mäso, ktoré prešpikujeme cesnakom, nasolíme z oboch strán, posypeme šalviou, tymiánom a rascou. Pekáč priklopíme a pečieme pri 200°C asi pol hodiny. Potom mäso vyberieme z rúry, polejeme šťavou z pekáča a podlejeme pohárom vody. Priklopíme a pečieme ešte asi hodinu.
  2. Do stredne veľkého hrnca si dáme roztopiť 3 lyžice bravčovej masti. Za občasného miešania pridávame kapustu, ktorú sme si predtým nakrájali na rezance. Pridáme lyžičku soli, lyžičku rasce, pohár vody a čiastočne odkryté dusíme do mäkka. Podľa potreby pridávame vodu a dochutíme soľou. Podávame s knedľou.