Pečené jahňacie

adakovalinka - fotkaadakovalinka, 25. mája 2015

Moji rodičia chovajú ovečky. Najmä z praktického dôvodu, aby pojedli neustále rastúcu trávu. Nedávno sa im narodili jahniatka a po pár týždňoch bolo jasné, Zobraziť celý popisMoji rodičia chovajú ovečky. Najmä z praktického dôvodu, aby pojedli neustále rastúcu trávu. Nedávno sa im narodili jahniatka a po pár týždňoch bolo jasné, že jedno je príliš slabé na to, aby prežilo. Na sobotný obed tak boli jahňacie stehienka. Ja osobne mäso zväčša nekonzumujem, ale mäsožraví členovia mäsko chválili, najmä pre jeho jemnosť a tak pridávam recept pre inšpiráciu.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 20 °C

Suroviny

2 ks
 čerstvý
1 hlavička
 čerstvá
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Keďže bolo mäso veľmi čerstvé, nechali sme ho pár dní odstáť a noc pred marinovaním sme ho namočili do mlieka aby sa zbavilo silnej arómy, ktorá bola v našom prípade nežiadúca. Pre milovníkov mäsa so silnou arómou, používajte svoj overený postup, každý ako preferuje :)

  2. 2

    Používali sme najmä čerstvé bylinky, korenia neboli mleté ale celé. V mažiariku sme urobili pastu zo všetkých vymenovaných byliniek, korení, mandlí a cesnaku. Nakoniec sme zmes zamiešali s olivovým olejom a celý deň, aj cez nech, sme mäso nechali v marinovať.

  3. 3

    Na rozpálenej panvici (musí byť dostatočne veľká na stehno) zprudka opečieme stehná asi 3 min z každej strany. Vložíme do plechového hrnca, podlejeme červeným vínom a dáme do predhriatej rúry. Asi po 10 minútach mäso polejeme zeleninovým vývarom (my sme použili vývar z mrkvy, zeleru, stonkového zeleru, reďkovky a zemiaku). To opakujeme ešte dva krát, každých 15min.

  4. 4

    Po 40 minútach je mäso krásne prepečené, jemné a šťavnaté. Servírovali sme s pečenou zeleninou, ktorá bola taká chutná klasika (zemiaky, cvikla, biela reďkovka, zeler, cesnak, cibuľa). Vraj aj mäso, tak pre inšpiráciu pridávam recept :)

Diskusia k receptu