Pečené jahňa na rozmaríne

Ľubomír Molnár
šéfkuchár reštaurácie Toscana v Bratislave, 6. apríla 2015
Pečené jahňa na rozmaríne
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 190 °C

Suroviny

1 čl
1 čl
2 strúčiky
200 g
5 vetvičiek
2 kg
200 g
200 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso uložíme na plech a prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme vetvičkami rozmarínu a pridáme cesnak.

  2. 2

    Maslo nakrájame na plátky a poukladáme na mäso. Pečieme do ružovočervena pri teplote 190 °C.

  3. 3

    Medzitým pripravíme prílohu: Zemiaky očistíme a dáme variť do slanej vody. Uvarené zemiaky precedíme, pridáme čili, maslo, baby špenát a rozpučíme.

Diskusia k receptu

jozka2
Masko je urcite vyborne.*****.Dnes som podobne robila aj ja, piekla som prespikovane v celku3,5kg kus.Silno posypane solou a rozdrvenym na drobnejsie suchym rozmarinom.Podliate troskou vody s bobkovymi listkami.Nedavala som korenie,nechala som vyniknut chut rozmarinu.Priloha bola polovicky zemiakov udusene spolu s masom,salat a matove zele.
frezia
Ja som to robila vcera. Mäso vcelku som prespikovala cesnakom, cerstvym rozmarinom a tymianom, poriadne posolila, opiekla zo vsetkych stran. Do pekaca som pokrajala nahrubo velku cibulu a par strucikov cesnaku, pridala pokrajany zeler a mrkvu. Trocha som to spolu poprazila, pridala mäso, este par byliniek, ciernych oliv, podliala bielym suchym vinkom, prikryla a piekla. Poslednu pol hodinu som dopekala odokryte, aby sa stava zredukovala a mäso dostalo krasnu cervenu farbu. K tomu rozmarinove zemiaky. Bola to lahodka, skoda, ze uz je zjedena. Jahnacinu mozeme na vsetky sposoby.
smejkad
s olivami sa nekamaratim, ale tvojej verzii by som neodolala
motyka
Pre mňa výborný recept. Pár krát do roka máme jahňacinu, tak toto určite vyskúšam. Ďakujem aj varecháčkam v diskusii. Každá inšpirácia je super. KK 5*.
pekacik
@Frezia (6.4.2015 09:29)
Dobry den Frezia, velmy by ma zaujimal vas pekacik. Chcela by som vediet ako pecie, moj pekacik pecie biedne, masko vzdy prihori. manzel sa uz stazuje ze mu to nechuti. Poprosim ak by ste mi poslala aj fotku do prilohy, Dakujem.
S pozdravom, Pekacikova ml.

rockovymatador
Jahňacinu ideme po prvý raz robiť,tak uvidíme ,čo vykúzlime.Potom dáme vedieť,čo sme spôsobili.Všetkým pohodové veľkonočné sviatky.Ženám veľa vody,chlapom veľa vodky.Váš Rockmatador.
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia