Pečené jablká

Pečené jablká s ovocnou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
40-50 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Sušené ovocie namočíme do alkoholu a necháme macerovať, najlepšie cez noc. Jablkám odrežeme vršok a lyžicou sa pokúsime vydlabať jadrovník. Vnútro vydlabaného jablka postriekame citrónovou šťavou.
  2. Na panvičke rozpustíme maslo a pridáme sušené ovocie. Jemne opečieme, pridáme orechy a dužinu z jabĺk. Krátko povaríme, pridáme škoricu a zmesou naplníme jablká. Jablká zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri 150 °C 40 – 50 minút, až kým nie sú mäkké.
  3. Jablká vybalíme z alobalu, postavíme na tanier a prelejeme šťavou, ktorá ostala po pečení, a medom. Môžeme podávať s vanilkovou zmrzlinou.