Pečené jablká s datlami a medom

denisac - fotkadenisac, 16. októbra 2012
Pečené jablká s datlami a medom
Foto: denisac

Horúci dezert, ktorý Vás zahreje v upršané jesenné dni.

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks velké
1 ks
2 lyžičky
2 lyžičky
120 g
120 g
3 lyžice
3 lyžice
100 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Pripravíme náplň: datle vykôstkujeme a nakrájame nadrobno. Mandle nasekáme a premiešame s marmeládou, datľami, nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou z polovice citróna.

  2. 2

    Jablká umyjeme, rozkrojíme pozdĺžne, stopky ponecháme. Vykrojíme jadrovník a jabĺčka vydlabeme tak, aby vznikol otvor pre náplň. Aby jabĺčka pekne stáli, jemne ich zospodu zrežeme. Vnútro jabĺk pokvapkáme citrónovou šťavou, poprášime mletou škoricou a vanilkovým cukrom. Jablká naplníme a poukladáme vedľa seba na pekáčik vyložený papierom na pečenie.Pečieme asi 20-25 minút, kým jablká nezmäknú.

  3. 3

    Kryštálový cukor necháme rozpustiť na zlatý karamel, lyžicou odoberieme na papier na pečenie a tvarujeme ozdoby. Necháme ztuhnúť, odlepíme a ozdobíme jabĺčko. Jablká pred podávaním pokvapkáme medom. TIP: Jablká môžete podávať s vanilkovou zmrzlinou, smotanou alebo jogurtom.

    Pečené jablká s datlami a medom  - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
jééžinko zlatý,to môže byť dobréé,minule som ich robila s tvarohom,brusnicami,vlašákmi a medom,taktiež vynikajúce...nabeton sprabím,jabľk je viac než dosť....ďakujem
mama3chlapov
fantázia, voňajú až sem, toto je pre mňa dôvod tešiť sa aj na neobľúbené novembrové dni :o)))
malroxa
perfektný recept a nie je tam žiadny tuk. výborné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia