Pečené jablká fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 19. decembra 2010
Pečené jablká (fotorecept)
Foto: dorisa

Mám doma jablká, je neskutočne chladno vonku. Tak som sa rozhodla upiecť ich a pohostiť svoju rodinu.

3
porcie
3 minút
príprava
30-45 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks, kyslé
1 PL
40 g
1 KL
1 ks
125 ml, (jablková šťava)
2 PL
75 g
50 g, (nemusí byť)
 na vymastenie formy na pečenie
2 PL
Vanilková omáčka:
500 ml
2 ks
1 ks
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Pečené jablká (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká umyjeme a bez prekrojenia ich zbavíme jaderníkov. Vnútro pokvapkáme citronovou šťavou.

    Pečené jablká (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plnku zmiešame polovicu mandlí, hrozienka, škoricu a vanilkový cukor. Marcipán nakrájame na malinké kusky a tiež dáme do plnky.

    Pečené jablká (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmesou naplníme jablká.

    Pečené jablká (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme ich do vymastenej formy. Posypeme 1PL práškového cukru, navrch dáme kusok masla a vložíme do rúry piecť.Pečieme asi 30-45 minút v rúre na 180 stupňov. Počas pečenia jablká podlievame bielym vínom, alebo jablkovou šťavou.

    Pečené jablká (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vanilkový krém si pripravíme tak, že z mlieka odoberieme asi 4PL a v tom rozmiešame škrobovú múčku, kyštálový a vanilkový cukor a žltok. Ostatné mlieko privedieme do varu a potom pridáme zmes,ktorú sme zamiešali. Vratime späť na oheň, už nevaríme,a miešame do zhustnutia.

    Pečené jablká (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené jablká dáme na tanier, polejeme omáčkou a posypeme zvyšnými mandľami a cukrom.

    Pečené jablká (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

jerica
zaujímavý ecept , máme jablká nebude problém vyskúšať , pečené jabĺčko s prísadami čo máš v recepte nemôžu nič pokaziť , ukladám do KK
valeri
výborné .... :-)) Ked ja dostanem chuť a chcem hlavne minúť jabĺčka, ktoré nie sú lákavé napohľad, pokrájam ich jednoducho na štvrťky, vykrojím jaderník, poukladám na plech, posypem škoricovým cukrom a šup s nimi do vyhriatej rúry. ale Tvoje to je extra trieda :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia